Vorden 2 werd voorzien van nieuwe trainingspakken door De Herberg.
Vorden 2 werd voorzien van nieuwe trainingspakken door De Herberg. Foto: Gerwin Nijkamp

Vorden 1 wint overtuigend van de

buurman Warnsveldse Boys

Vorden 1 lijkt dit seizoen patent te hebben op overwinningen met 1 doelpunt verschil, want maar liefst 9 van de 13 overwinningen zijn behaald met het minimale verschil. Maar in de beide wedstrijden tegen buurman Warnsveldse Boys is een uitzondering gemaakt, want met een totaalscore van maar liefst 9-0 is duidelijk geworden welke ploeg dit seizoen de betere is. In de 8e wedstrijd van het seizoen werd er al met 6-0 thuis gewonnen van Warnsveldse Boys en werd eveneens de 1e periode gewonnen en afgelopen zondag was het wederom een duidelijke overwinning en werd het 0-3 voor Vorden 1.

Vlak voordat Vorden 1 in de 23e minuut de 1-0 scoorde, schoot de keeper van Warnsveld uitstekend uit en viel de bal na de stuiter precies over de achterhoede heen en bracht de spits in kansrijke positie. Zijn inzet ging echter over en inmiddels was er door de scheidsrechter ook al afgefloten voor buitenspel. Direct daarna ging de laatste man en aanvoerder van Warnsveldse Boys opzichtig in de fout met een 'indraai-actie'. Gijs van der Veen zette heel slim zijn lichaam er tussen en gaf de bal perfect in de loop mee aan Frank Hiddink. Deze bedacht zich vanaf 15 meter geen moment en schoot heel koeltjes in de korte hoek raak.
Daarna was de koek nog niet op voor Vorden 1 en constant was Gijs van der Veen betrokken bij de aanvallen. Het meest opvallende spelonderdeel van deze jongeling is de aanname op de borst, want het lukte hem zelfs om een verre pass van 25 – 30 meter in de loop op de borst te controleren en daarna bijna stil te liggen op zijn voet. De verdediging van Warnsveld had de handen vol aan de potige spits. Hij stond afgelopen zondag eigenlijk als linksbuiten op het bord, maar waarschijnlijk heeft de succesvolle trainer van Vorden het magneetje in de wedstrijdbespreking van links naar rechts over het bord geschoven want zowel Koen Oosterhuis (rechtsbuiten op papier) als Gijs van der Veen dwaalden door de gehele voorhoede. In de 30e minuut zorgde dit ervoor dat Gijs aan de rechterkant werd aangespeeld en na zijn prima 1e aanname wilde hij wegdraaien maar werd, net zal zo vele pogingen in het 1e half uur, onreglementair ten val gebracht. De toegekende vrije trap werd, nadat Warnsveldse Boys uitgemekkerd was, prachtig binnen geschoten door Koen Oosterhuis en eigenlijk was na deze 0-2 de wedstrijd al beslist.
In de tweede helft begon Vorden 1 pover en liet tegenstander Warnsveldse Boys heel even in de wedstrijd komen, zonder dat dit gepaard ging met echte kansen van de ploeg van de na 1 seizoen alweer vertrekkende trainer Laurens Leussink. Vorden 1 kwam nog tot haar derde doelpunt, want 10 minuten voor tijd plukte Robin Verstege de bal uit de lucht en gooide deze direct daarna precies in de loop van Bart Stokman. Zijn enorme rush over 80 meter werd zelfs niet tot stilstand gebracht door een onbesuisde tackle net over de middenlijn, want deze kon hij vakkundig omzeilen maar in de 16 aangekomen bij de tegenstander werd hij licht getoucheerd door een verdediger van Warnsveldse Boys en scheidsrechter Brouwer wees gedecideerd naar de stip. Rick Schröer schoot koelbloedig raak en bracht daarmee de eindstand op 0-3.