Leerlingen van Muziekvereniging Jubal laten horen wat ze geleerd hadden.
Leerlingen van Muziekvereniging Jubal laten horen wat ze geleerd hadden. Foto: Bernadet te Velthuis

Voorspeelochtend Muziekvereniging Jubal "Dit is gewoon puntgaaf!"

Baak - In Zaal Herfkens lieten leerlingen van Muziekvereniging Jubal tijdens een voorspeelochtend op zondag 15 maart horen, wat zij allemaal tijdens de lessen geleerd hadden. Het thema was: 'Muziek maken doe je samen!' Daarom traden er solisten, maar ook duo's, trio's, de kopergroep en het opleidingsorkest op, om zich van hun beste muzikale kant te laten zien. Ouders, broers, zussen, opa's en oma's genoten van een leuke ochtend.

Voorzitter Everdien Berendsen opende de ochtend met een warm welkom aan de aanwezige muzikanten en het publiek en stelde voor maar meteen te beginnen.
Als eerste mocht hoboïst Daan optreden. Zijn docente is Ira Wunnekink. Hij speelde een duet met Micaela op de klarinet. Fluitdocente Merel Harkink studeerde een stuk in samen met Elsa en Merel. De beide fluitleerlingen speelden ook een duet en nog een stuk alleen. Wout speelde een duet met Wim, beide op baritonsaxofoon. "Dit is gewoon puntgaaf!" aldus een trotse Wim. Met zijn kleinzoon Milan en Wout stond ook een swingend trio op het programma.
Wout en Milan lieten daarna nog een solostuk horen. Leerlingen van Henk Vruggink op trompet, Renee en Noor speelden samen en elk alleen. Slagwerkdocent Yannick sloeg samen met Teun op drumstel een flink stuk weg.

Met Jeroen speelde hij een melodische tango op Marimba. Klarinetdocente Ymkje Hellinga verzamelde een groep van zeven leerlingen, zes op klarinet en één saxofoon. Joel, Mariko, Charlotte, Mathilda, Frederique, Lobke en Noor speelden elk een solostuk. Mariko speelde daarnaast eerst met Joel en daarna met Ymkje een duet. De kopergroep van Henk Vruggink had een kort optreden ingestudeerd, met een drietal nummers.
Tot slot presenteerde het opleidingsorkest zich onder leiding van Raymond Waanders. Zij speelden bekende melodieën.

Na het prachtige programma wenste de voorzitter iedereen een wel thuis en tot de volgende keer: Voorjaarsconcert Jubal op vrijdagavond 17 april, aanvang 20.00 uur eveneens in Zaal Herfkens.