Het 3e elftal van v.v. Vorden heeft nieuwe trainingspakken gekregen van de sponsoren Moventum en BaCo
Het 3e elftal van v.v. Vorden heeft nieuwe trainingspakken gekregen van de sponsoren Moventum en BaCo Foto: Bernadet te Velthuis

Vorden 1 is de grote winnaar van het inhaalweekend in 3c

Vorden - Het grootste feest werd dit weekend in Zieuwent gevierd, waar de enige serieuze achtervolger van v.v. Vorden de 2e periodetitel veroverde en zich samen met Vorden 1 in ieder geval verzekerd weet van nacompetitie voetbal. Toch was het contrast opvallend, want ondanks het behalen van de periodetitel door RKZVC werd er in Vorden ook flink gejuicht over de uitslag van PAX – RKZVC (1-1) want al met al had de runner-up hierdoor wel weer twee punten meer achterstand opgelopen ten opzichte van de soevereine geel-zwarte koploper.

Het 1e elftal van Vorden dient in de komende 8 weken nog 9 keer in actie te komen en met 43 punten uit 17 wedstrijden heeft het nu vijf punten voorsprong op de nummer twee RKZVC uit Zieuwent en tevens heeft het nog de inhaalwedstrijd op paaszaterdag tegen Doetinchem te goed. Toch hoor je iedereen over 3C maar blijven roepen dat er nauwelijks verschil zit tussen de ploegen in deze klasse en dat 'iedereen van elkaar kan winnen' zoals dit dan altijd wordt uitgedrukt. Mocht dit inderdaad zou zijn, dan is het nog knapper van Vorden 1 dat het nu na 17 wedstrijden met 43 punten bovenaan staat en alweer de 14e winst van het seizoen heeft te pakken.

Wetenswaardigheden
Om dit dan maar even met cijfers te benadrukken hierbij enkele feiten en wetenswaardigheden.

- Had het elftal van trainer Michel Feukkink afgelopen seizoen het hoogste aantal punten (42) behaald uit de historie van onze club in de 3e klas, afgelopen zondag werd dit aantal al na 17 wedstrijd verbeterd (43).
- Met nog 9 wedstrijden te gaan heeft Vorden 1 nu al slechts twee winstpartijen minder behaald dan kampioen FC Winterswijk vorig seizoen in de gehele competitie op haar conto had geschreven.
- Door de 'nul te houden' tegen FC Eibergen behoort Vorden met 17 doelpunten tegen tot de minst gepasseerde achterhoede van 3C, terwijl het vlaggenschip in het afgelopen 'recordseizoen' maar liefst 45 keer moest vissen.

Deze cijfers kwamen allemaal mede tot stand door de 1-0 overwinning afgelopen zondag tegen FC Eibergen. Ondanks dat het 1e elftal tegen zowel AD'69 als Warnsveldse Boys twee prima overwinningen had behaald, werd er toch wel met enige terughoudendheid en respect gekeken naar deze tegenstander uit Eibergen. Afgelopen seizoen nog was deze fusieclub samen met OBW de enigste club die wist te winnen in Vorden en ondanks dat in de uitwedstrijd in het begin van dit seizoen er een verdiende 1-2 overwinning werd behaald door de ploeg van trainer Michel Feukkink, kwamen de 'blauwen' destijds met 10 man nog sterk op zetten in het laatste kwartier.
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het dan ook duidelijk dat het deze middag een pittige wedstrijd zou worden voor Vorden 1, want FC Eibergen zette direct de toon en kwam een aantal keren gevaarlijk door aan de linkerkant van het veld. Toch lukte het de ploeg van trainer Wim te Nijenhuis niet om hier echte doelkansen uit te creëren en zodoende 'overleefde' Vorden 1 deze furieuze openingsfase van de wedstrijd zonder kleerscheuren. Na ongeveer een kwartier kantelde de wedstrijd stapje voor stapje in het voordeel van Vorden en was het zowel voetbaltechnisch als fysiek toch wel de meerdere van FC Eibergen.
Na een half uur kwam Ate door een prima eerste aanname alleen voor de keeper te staan en produceerde vanaf een meter of 10 een lobje dat maar net over ging. Toch kwam Vorden vlak voor rust nog op voorsprong, want door een inworp van Stefan Eggink werd spits Frank Hiddink in stelling gebracht. Hij controleerde het leder met de rug naar het doel en kon zodoende afleggen op Koen Oosterhuis, die in een mêlee van spelers keurig de bal binnen tikte. Na de rust bleef de wedstrijd een beetje 'vlak' en was er voor beide doelen weinig te beleven.

Zondag 22 maart is er wederom een thuiswedstrijd tegen de nummer drie, AZC en de week erop speelt het 1e uit tegen WVV in Hengevelde. Daarna volgt het belangrijke paasweekend waar op zaterdagavond om 17.00 uur wordt ingehaald tegen Doetinchem en op 2e paasdag de topper tegen de runner-up RKZVC in Zieuwent wordt gespeeld.

3e elftal in nopjes met nieuwe trainingspakken

Nieuwe tenues Vorden 3
Het 3e elftal van v.v. Vorden heeft nieuwe trainingspakken gekregen van de sponsoren Moventum en BaCo. De pakken werden in ontvangst genomen voor de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Socii 2 en zoals op de foto goed is te zien, zijn de spelers en trainer Jeroen Tijssen zeer in de nopjes met deze geste.