Sociï pakt ook tegen laag geklasseerde SDZZ uit Zevenaar niet de volle buit

Wichmond - Na twee gelijke spelen tegen respectievelijk de koploper en de rode lantaarndrager mocht Sociï het vandaag opnemen tegen het laag geklasseerde SDZZ uit Zevenaar. Deze ploeg werd eerder dit seizoen verslagen, maar Sociï heeft momenteel moeite om te scoren waardoor de opgave niet gemakkelijk leek.

Sociï mocht vanaf het begin het spel maken van SDZZ dat daarentegen wel veel druk zette op de spelers van Sociï. Het fysieke werk werd daarbij ook niet geschuwd waardoor het zaak was voor de Wichmonders om de bal snel rond te laten gaan. Dit lukte bij vlagen aardig en ook regelmatig werd in Roy Eulink de vrije man gevonden. Hij kreeg veel tijd om het spel te verdelen, maar heel veel ruimte in de voorste gelederen was er niet. Kansen vielen dan ook slechts sporadisch te noteren. Aan de andere kant moest Sociï het hebben van wat gevaarlijke corners, maar ook daar ontbeerde geluk. De rust werd logischerwijs bereikt met een stand van 0-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet of nauwelijks. De scheidsrechter liet bovendien veel te veel toe. Dieptepunt was een spijkerharde tackle van achteren met twee benen vooruit op Stefan Weenk. De scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Zo kwam het ook dat Sociï-speler Marco Vreeman een keer goed weg kwam toen hij veel te laat naar de bal trapte, ook hij kwam weg met geel. Daan Loman bracht de vrije trap die volgde op de overtreding op Weenk goed in, maar Raymon Golstein kon er net niet aan komen. Aan de andere kant kwam de spits van SDZZ één keer oog in oog met keeper Henry Vreeman te staan, maar hij naast. In de slotminuut leek Frank Stokkink uit een voorzet van invaller Lars Megens alsnog de 1-0 binnen te koppen, maar ook hij kreeg de bal net niet tussen de palen.

De einduitslag werd 0-0. Volgende week gaat Sociï voor verdubbeling van dat puntenaantal thuis tegen Klein Dochteren. Aanvangstijd van deze thuiswedstrijd is 14.00 uur.

Uitslagen zaterdag 14 maart
Sociï D1 – Be Quick Z. D3; 2-2.
Sociï E1 – Lochem SP E3; 8-1.
Sociï E2 (vrij).
Zelos ME1 – Sociï ME1; 8-1.
Sociï F1 – Zelhem F2; 1-5.
Sociï F2 – VVL F2; 5-2.

Uitslagen zondag 15 maart
Sociï 1 – SDZZ 1; 0-0.
Vorden 3 – Sociï 2; 4-2.
Sociï 3 (vrij).
SV Basteom 7 – Sociï 4; 2-2.
Sociï 5 – Ratti 4; 0-6.
Klein Dochteren VR1 – Sociï VR1; 4-1.

Voor het programma van zaterdag 21 maart en zondag 22 maart, zie de website www.svsocii.nl.