De leerlingen mochten zelf een stukje fruit kopen.
De leerlingen mochten zelf een stukje fruit kopen. Foto: Bernadet te Velthuis

Groep 1 tot en met 4 van basisschool 'De Vordering' bezoekt Vordense weekmarkt

Vorden - Momenteel werken de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van basisschool 'De Vordering' aan het thema 'de markt'. Dit doen zij in het kader van het schoolbrede thematische onderwerp 'handel en economie'. In school zijn een aantal 'marktkramen' gemaakt waarbij de leerlingen met elkaar marktkoopman/-vrouw en klant spelen. Maar de markt in het echt ervaren is natuurlijk veel leuker!

Komt het overeen met wat allemaal in de klas gemaakt, besproken en bekeken is? Daarom organiseerden de leerkrachten een bezoek aan de weekmarkt. Onder begeleiding van ouders en een opa vertrokken de kinderen vrijdag 6 maart in kleine groepjes naar de Vordense markt.

Alle kramen werden uitgebreid bekeken, er werden vragen gesteld, lekkernijen geproefd én de leerlingen mochten wat kopen! Elk groepje had geld meekregen en mocht hiervan zelf fruit kopen. Dit vonden zij natuurlijk erg leuk.

Na terugkomst op school werd het gekochte fruit gezamenlijk opgegeten en werd er druk nagepraat over het leuke én leerzame bezoek. Marktkooplieden, namens de leerkrachten én uiteraard de leerlingen hartelijk dank voor jullie spontane medewerking! De kinderen hebben zeker genoten van dit uitstapje.