Jaarlijkse lentetocht voor toerfietsers van VRTC de Achtkastelenrijders Vorden

Vorden - Op zondag 22 maart 2015 organiseert de VRTC (Vordense Rijwiel- en ToerClub) de Achtkastelenrijders haar jaarlijkse Lentetocht voor toerfietsers. Deze keer opnieuw twee mooie routes naar de Veluwezoom en de Posbank. En ook weer met de succesvolle eigen verzorgingspost halverwege de tocht met gratis (sport)dranken, muesli-repen, krentebollen, etc.                

De Lentetocht Posbank-Loenermark (110 km.) is voor de fanatieke toerfietser een eerste uitdaging in het nog vroege racefietsseizoen. Na een rustige aanloop via Doesburg richting Ellecom kunnen op het fietspad De Lange Juffer de beenspieren voor het eerst worden opgewarmd. Daarna volgen nog een aantal mooie klimmetjes waaronder de Rozenbos en de Emma Pyramide. Na de inmiddels vertrouwde verzorgingspost bij Groenendaal gaat men via de Loenermark en nog een mooi lusje over de Veluwewezoom via Loenen en Eerbeek weer richting Vorden. Deze tourtocht is een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen (28/3) of de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Luik-Bastenaken-Luik of de Tristan Hoffman Challenge die op 26 juni wordt verreden. Start en inschrijving voor de 110 km is van 08.00 – 10.00 uur bij De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.
De 80 kilometer
De Lentetocht Veluwezoom-Loenermark volgt weer voor een groot deel de 110 km route, maar een aantal lastige klimmetjes worden overgeslagen.

Deze afstand is meer geschikt voor de mensen die nog weinig trainingskilometers in de benen hebben en nog niet toe zijn aan een pittige tocht van 110 km. Ook de 80 km route gaat na de verzorgingspost bij Groenendaal via de Loenermark terug naar Vorden. Zeer aan te bevelen.

Ook de starttijd voor deze tocht is van 08.00 -10.00 uur bij café-restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10 in Vorden.


Voor meer informatie:
0575 - 551025
www.vrtcvorden.nl