Marie-José Robben - De punt van Westenschouwen
Marie-José Robben - De punt van Westenschouwen Foto: Bernadet te Velthuis

Kunsthistoricus Gerda J. van Ham opent de expositie op zondag 22 maart

Marie-José Robben en de magie van verf

Vorden - Een dertigtal recente schilderijen van Marie-José Robben zijn van 22 maart tot en met 26 april te zien in Galerie Agnes Raben, Nieuwstad 20 in Vorden. Kunsthistoricus Gerda J. van Ham opent de expositie op zondag 22 maart om 15.00 uur

Beeldend kunstenaar Marie-José Robben laat zich in haar werk al schilderend meevoeren door de onbenoembare toonaarden en zeggingskracht van kleur en licht. De beweeglijke verfoppervlakken in haar voorstellingen zijn met grote vrijheid in trefzekere, krachtige en meestal forse penseelstreken neergezet.
Door de zeer gelaagde verfstructuur ontstaan intense kleuren. Vaak inspireren een landschap, bloemen of andere motieven uit de natuur haar maar ook laat zij zich graag leiden door muziek en literatuur.

Marie-José Robben (Kaatsheuvel 1959), deed haar opleiding aan de Kunstacademie in Den Bosch (1979-1985), De Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1985 – 1988) en de École Nationale Superieure des Beaux Arts in Parijs.
De kunstenaar woont en werkt sindsdien in Amsterdam en heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zij behoort tot de gerenommeerde schilders in ons land. Galerie Agnes Raben is open op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 11:00-17:00 uur en op afspraak.


0575 551647
www.galerieagnesraben.nl