Ensemble Ludus Modalis
Ensemble Ludus Modalis Foto: Bernadet te Velthuis

Franse Renaissance-chansons door Parijs ensemble Ludus Modalis bij Hackfort

Vorden - Vocaal ensemble Ludus Modalis zingt zondag 22 maart in Kasteel Hackfort, Baakseweg 8 Vorden. Het ontwaken van de natuur, het zingen van vogels en de liefde zijn vaak muzikaal met elkaar verbonden.

Deze poƫtische elementen namen in de Renaissance een hoge vlucht, vooral dankzij het ontstaan in Frankrijk van een nieuw genre madrigaal: het beschrijvende chanson. In werken van o.a. de Sermisy, Jannequin, Lassus en Costeley geven de vijf zangers in het programma "l'Eveil du Printemps" een welluidend beeld van dit kleurrijke repertoire.

Ludus Modalis is een van de meest vooraanstaande groepen in Frankrijk op het gebied van het polyfone repertoire van de Renaissance en vroege Barok. Zij waren o.a. te horen op het Festival Sinfonia en PĆ©rigord, Festival Oude Muziek Utrecht en de Regensburger Tage der Alten Musik.

De Westerholtzaal op Hackfort biedt op de tweede dag van het voorjaar een feestelijk decor voor deze virtuoze a capella-zang. Voor dit concert zijn opnieuw kaarten beschikbaar wegens wijziging van de locatie! Bestellen kunt u op kaarten@kasteelconcerten.nl of 0345-582521.
Voor overige zaken: 0575-529978 of info@kasteelconcerten.nl.