Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Start voorverkoop van Mañana Mañana

De organisatie van Mañana Mañana maakt met veel trots nieuwe programma-namen bekend voor de derde editie komende zomer. Het programma van deze derde editie is zo goed als compleet en de start van de voorverkoop op 21 maart. Mañana Mañana vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus op landgoed Enghuizen te Hummelo.

Het Universumpje (stonerrock met absurdistische Nederlandse teksten), Rex Pharao (akoestische rock), Jack Broadbent (UK – de slidegitaar sensatie van de toekomst), Henri en de Feekmen (hunebedden sixties/garage), Koschka & Heimprofi (performance art met beeld en geluid), The New Sound Jazz Machine (bigband met eigen composities), Boss Capone (reggae), The Wizard Of Drones (soundscapes/ambient door John de Wolf), Majestic Scene (rock out of the box uit Tilburg), Yentel & De Boer (absurdistisch muzikaal cabaret), Jakob van Baast (klassiek pianotalent uit Broekhoven), Hömpfdinga (electronisch/alternative), Tangled Eye (VS/NL – roots met een flinke scheut gospel), Los Mezcales (Mexicaanse muziek) en The Mysterons (psychedelica/garage).

Meer binnen- en buitenlandse namen volgen zeer binnenkort en voor de zondagavond maakt de organisatie binnenkort nog een headliner bekend!

Natuur en cultuur voor iedereen
Muziek, theater, bezoekers kunnen een picknickkleedje krijgen om in het gras zitten, barbecueën, genieten van wijn en tapas of een hengel uitgooien en vis vangen om ter plekke te laten bereiden.

"Cultuur en natuur moeten toegankelijk zijn voor iedereen en daarom proberen we de prijzen zo laag mogelijk te houden, is het parkeren gratis, de toiletten en douches zijn gratis, het festivalterrein is zeer ruim van opzet en het programma kleinschalig van aard. Iedereen moet de ruimte hebben om er een relaxed weekend van te maken!", aldus de organisatie.

Kaarten bestellen kan vanaf 11.00 uur. Kaarten bestellen kan via de website en bij alle vestigingen via Primera.


www.mananamanana.eu


Programma MPF compleet

Zelhem – Het programma voor het Mega Piraten Festijn (MPF) dat op zaterdag 25 april zal plaatsvinden in Zelhem is compleet. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

De entreeprijs is voor dit jaar vastgesteld op 21 euro. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar.
Voor het eerst gaat het Mega Piraten Festijn werken met een eigen band: Het Mega Piraten Festijn Orkest, oftewel de formatie Summerland. Die zal een zestal artiesten op het affiche live begeleiden.

Daarnaast heeft het MPF in Zelhem nog een primeur. Voor het eerst zal namelijk de Achterhoekse formatie Boh Foi Toch op het festival optreden. "Daar zijn we enorm trots op," stelt organisator Eddie Mensink.

"Het is bovendien ook weer een uitbreiding van ons muzikale menu. Natuurlijk blijft Nederlandstalige volksmuziek het hoofdgerecht, maar we maken tegenwoordig ook uitstapjes naar andere genres, van dance tot pop. En met Boh Foi Toch hebben we folk uit het zuiden van Amerika met teksten in het Achterhoeks. We denken dat het een prachtige aanvulling is. Ik weet zeker dat het publiek het gaat waarderen!"

Het oude vertrouwde, oer-Hollandse blijft ook dit seizoen centraal staan in de festivalformule. "We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar", stelt Eddie. "En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd."
Het terrein aan de Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 20.00 uur.

Programma
Jan Smit, Gebroeders Ko, Boh Foi Toch, Thomas Berge, Jannes, Stef Ekkel, John West, Jean en Jean, Peter Beense, Gino Graus, Jan & Anny, Sieneke, Edwin van Hoevelaak, Koos Alberts, Belinda, Tinus Hoekstra, Monique Smit, Ancora, Vinzzent, Marianne Weber, Jaman, Helemaal Hollands, Roy Donders, Lesley Williams, Henk Dissel en Dario.

Voorverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; Café de Snor in 's Heerenberg; Café 't Hemeltje in Ulft; Totaal Gemak Leuven in Zevenaar; De Roos Lederwaren in Doetinchem; 't Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld; de Bruna in Vorden en Restaria Bos in Gaanderen. Daarnaast kunt u ook terecht bij alle vestigingen van Primera in Nederland; op www.megapiratenfestijn.nl en bij Paylogic.


www.megapiratenfestijn.nl


Rita van der Zalm bij
Kettelerij Bloembinderij

Vorden - Zondag 22 maart zal de bekende bloembollenkweekster Rita van der Zalm een lezing houden over bijzondere bloembollen/zomerbollen. Zij doet dat bij Kettelerij Bloembinderij aan de Hof van Kettelerij 2 in Vorden.

Voor de liefhebber is het een absolute must om hierbij aanwezig te zijn. Het zal zeker een boeiende middag worden en het gaat uiteraard over niet-alledaagse soorten.
De lezingen worden gegeven om 13.00 en 15.00 uur.