Start MX2 klasse. Foto: Henk Teerink
Start MX2 klasse. Foto: Henk Teerink Foto: Bernadet te Velthuis

Eerste Clubcross van V.A.M.C. 'De
Graafschaprijders' in Delden

Delden - Afgelopen zaterdag werd in Delden bij de familie Broekgaarden de 1e clubcross van dit seizoen georganiseerd door de Vordense motorclub. De organisatie had naast de clubcross wedstrijden ook een tweetal U.M.X. (uitwisseling) wedstrijden op het programma staan. De 50 en 65cc klasse reden voor punten in het U.M.X. kampioenschap. De 85cc, MX2, Recreanten en Open klasse konden punten halen voor het club kampioenschap. De vrijwilligers van de vereniging hadden een mooi parcours uitgezet op donderdag en vrijdagavond.

Helaas speelde het weer op zaterdag niet mee en was de baan een modderbad. De 50cc klasse reed daarom maar 1 wedstrijd. Kyro Donker pakte de winst voor Roan Davids en Rick Koerhuis in het U.M.X. kampioenschap. Roan Davids pakte als clublid de volle punten voor het club kampioenschap. Collin Schellen wist de U.M.X. klasse 65cc kleine wielen winnend af te sluiten. De winst in de categorie U.M.X 65cc grote wielen ging naar de jonge dame Laura Davids. Demi van Voorst wist de volle buit te pakken voor het club kampioenschap in de 65cc. Zowel in de 50, 65 en 85cc deden een groot aantal meisjes mee die menige jongens achter zich lieten. Mike Roes won met grote overmacht de klasse 85 cc. Romy Davids en Mees van Lenning werden 2e en 3e. Jeneau Evers pakte een keurige 4e plaats voor Micky Roes, het jongere zusje van Mike Roes. Thomas Sterk werd in totaal 6e. Joost Mokkink was de snelste man in de MX2 en won tweemaal overtuigend. Ties Hellegers werd 3e achter de als 2e geklasseerde Stan Kromkamp. De rollen waren in de 2e manche omgedraaid voor beide heren. Hetzelfde gold voor Damon Teerink en Koen van Dort. Damon werd 4e in de eerste manche en 5e in de 2e manche. Koen reed deze uitslagen andersom. Doorzetter Dion Evers, die een paar maal ten val kwam, werd tweemaal 6e in de MX2. Bij de recreanten ging de winst eenmaal naar Marcel Bulten. Bulten liet wedstrijd twee aan zich voorbij gaan en daardoor pakte Richard Enzerink de dag overwinning. Mark Wichink Kruit deed goede zaken met een 2e plaats voor Nico Freriks in het dag klassement. Vreugde en verdriet was er voor Thijs Bulten. Zijn motor kreeg kuren en Thijs moest de wedstrijd staken. Remco Toonk pakte de dag overwinning voor Tom Berends en Jan Wiemer.
Johannes van Kempen bedankte de familie Broekgaarden voor het ter beschikking stellen van het stuk land. Nanneke van Ginkel en Helga Meijerink kregen applaus voor de goede catering. Zondag 29 maart is er de eerste Hamove clubcross.