Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Leerlingen groep 8 planten bomen in kader van de Nationale Boomfeestdag

Vorden - Deze woensdag vond alweer de 59ste editie van de Boomfeestdag plaats, ditmaal met het thema ´Bomen & Water'. De kinderen van groep 8 hebben in het kader van de boomfeestdag geholpen met het planten van nieuwe bomen.

Dit jaar ruim 200 kinderen deel uit de groepen 8 van in totaal 9 basisscholen uit de gemeente Bronckhorst: St. Martinus uit Baak, De Leer en Bekveld uit Hengelo, De Woordhof uit Hummelo, St. Joannesschool uit Steenderen, De Rank uit Toldijk, de Dorpsschool en Het Hoge uit Vorden en de Jan Ligthartschool uit Zelhem. De organisatie lag in handen van het comité Boomfeestdag Bronckhorst.
De locaties waar boompjes werden geplant, waren: Zomervreugdweg 3 in Vorden, Velswijkweg 1a in Zelhem, Lamstraat 1 in Toldijk, het voetbalterrein in Steenderen en de schoolpleinen van De Rank in Toldijk en De Woordhof in Hummelo.


Zondag 29 maart Ladies First Kulturhus in Vorden

Heerlijk dagje uit voor het hele gezin

Vorden - Zondag 29 maart komt u ogen en oren tekort in Kulturhus het Dorpscentrum. U kunt dan shoppen, beleven en genieten van de nieuwste en mooiste mode en tevens van schitterende optredens.

Op de eerste Ladies First in Vorden wordt u tijdens de opening om 13.00 uur al verrast met de mooiste hoeden en vervolgens zijn er 2 prachtige modeshows om 14.00 en om 16.30 uur, spetterende optredens van de damesgroep Femmes en meer dan 40 stands. Er zijn stands op het gebied van mode, sieraden, tuininrichting, brocante, schilderijen, reizen, lingerie, sportkleding en nog veel meer. Ook kunt u zich laten masseren of genieten van een heerlijke high tea workshop of wijnproeverij. En natuurlijk kunt u van een lekker broodje en drankje genieten.

Voor de mannen en de vrouwen is er een heuse gratis bierproeverij in de Soos, het voormalige Stampertje. En voor de kinderen tot 12 jaar worden in de hobbyruimte van het Kulturhus leuke en spannende films gedraaid. Kortom: Er is heel veel vertier voor het hele gezin! Komt u ook ? U kunt genieten van een heerlijke ontspannen middag. Ladies First in Vorden start om 12.30 uur en eindigt om 18.30 uur. De toegang is helemaal gratis.


Voor het volledige programma: Zie facebook Ladies First in Vorden


Handwerktentoonstelling in Vorden

Vorden - De commissie handwerken en textiele werkvormen van de Vrouwen van Nu Gelderland organiseert een handwerktentoonstelling op 19 en 20 maart in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 te Vorden.

Donderdag 19 maart van 10.00 – 17.00 uur en vrijdag 20 maart van 10.00 – 16.00 uur. Standhouders zijn: Het Borduurparadijs (voorheen In-Xtenzo) - Velp, Afkes merklap - Heerde, Ambachtelijke Patchworkwinkel Marin uit Westendorp en Tuinclub van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden.

Ook Jo Wiggers uit Winterswijk met Handwerken van Toen komt, er is een handwerkcafé, diverse workshops van borduren op gerstekorrelstof, werken met vilt, aanbod van tweedehands artikelen en een verloting met prachtige prijzen! Toegangsprijs: leden (met pas): € 3.50 en niet-leden: € 5.00. Partners, en kinderen tot en met 12 jaar, gratis. Telefonische informatie: secretariaat 0575-561418 of voorz. Hilda Bonte 06-15237661. Meer info: www.vrouwenvannu.nl/gelderland


Cursus iPad Vorden

Vorden - De populariteit van de iPad is niet verwonderlijk. Het is een eenvoudig te bedienen apparaat, waarmee u ontzettend veel kunt doen. Surfen op het internet, e-mailen, agenda bijhouden, foto's en films maken en boeken lezen. Dit kan met zogenaamde Apps.

U kunt (gratis en betaalde) apps toevoegen via de Appstore. U kunt verbinding maken met het Internet via een draadloos netwerk WIFI. De iPadcursus omvat 5 lessen met het boek 'Starten met de iPad'. Ook bij voldoende deelname start er een cursus voor gevorderden in Vorden. De maximale groepsgrootte is vijf personen. Dus veel persoonlijke aandacht. Momenteel worden in Vorden en in Hengelo cursussen gegeven onder de vlag van Stichting Welzijn en Senior Web. Bij voldoende aanmeldingen starten we op maandagmiddag 6 april in Hengelo en donderdagochtend 9 april in Vorden. Sluitingsdatum voor deze cursus is 30 maart 2015.

Inlichtingen: Henk Roes, tel. 06 2124 1984 of Willy Gotink, tel. 0575-553405 (dinsdag of woensdag 9.00 – 11.00 uur) of e-mail: w.gotink@welzijnvorden.nl.


Krentenwegge actie voor Jong Gelre

Vorden/Warnsveld - Aspirantencommissie Jong Gelre Vorden-Warnsveld organiseert op zaterdag 28 maart met medewerking van Bakkerij Besselink (Wichmond) een krentenwegge actie.

Ze gaan in de omstreken van Wichmond, Vorden en Warnsveld langs de deuren om krentenwegge te verkopen om geld in te zamelen, zodat de aspirantencommissie leuke activiteiten kan blijven organiseren.

Ben jij tussen de ±10 en 16 jaar oud? Geef je dan snel op, want je hulp is nodig! Dit kan door een mailtje te sturen naar aspiranten_jonggelre@hotmail.com graag onder vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd.

Je wordt verwacht om 9.00 uur aan de Dorpsstraat 25 (Café d'n Olde Kriet) in Wichmond. Er is ook een mogelijkheid om in Vorden op te stappen aan de Raadhuisstraat 6 (Kulturhus Vorden). Mocht je dit willen, vermeld dit dan in je aanmelding. Als je het leuk vindt mag je ook vrienden/vriendinnen meenemen. Geef deze dan ook op. Men verwacht rond 13.00 uur klaar te zijn. Heb jij zelf een skelter of bolderkar waarmee je de krentenwegge makkelijker kan verkopen?


Poetisch Concert

Vorden - Zondagmiddag 29 maart om 14.30 uur organiseert Galerie De Burgerij (Zutphenseweg 11) een poëtisch concert.

Beeldend kunstenaar, dichter en filosoof Ingeborg ten Hoopen draagt een selectie van haar gedichten voor, de bekende Nederlandse violist Adriaan Stoet omlijst haar poëzie met virtuoze improvisaties. Vanzelfsprekend is er volop gelegenheid de expositie 'Finding comfort amidst chaos' van Ten Hoopen te bekijken. Toegang € 4,00 incl. consumpties.Info en reserveren (gewenst): T. 06 51 11 23 90.


www.deburgerij-vorden.nl.