Geniet van het gezellige terras van De Kas in Zutphen
Geniet van het gezellige terras van De Kas in Zutphen Foto: Bernadet te Velthuis

Alle tuinen zijn te bezichtigen, er is gratis tuinadvies en diverse kinderactiviteiten

Tweede Paasdag: Open Erf Dag De Kas

Zutphen - Op tweede Paasdag organiseren de buitenleden van Atelier3D weer een leuke Open Erf Dag, met activiteiten voor jong en oud. Op het vernieuwde Historisch Erf zijn diverse demonstraties en boogschieten. Verder zijn alle tuinen te bezichtigen, is er gratis tuinadvies, diverse kinderactiviteiten en zijn er bijzondere dingen te eten en drinken. Ook wordt er een moestuintjesruilmarkt georganiseerd.

Er is deze winter weer hard gewerkt om de tuinen van De Kas (voorheen Kaardebol) nog mooier te maken.
Kom zelf kijken op tweede Paasdag, tussen 13.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis.
Historische Erf
De Franken van Archeologie Beleven! zijn terug in Zutphen en hebben de boerderijen, de smederij en de hutkom van het Historische Erf bevolkt. Zij tonen hoe het leven er 1400 jaar geleden in Zutphen aan toe ging. De smid en de bronsgieter, de leerbewerker en de pottenbakker tonen hun ambacht.

Voor de kinderen is er een training in krijgskunst en er kan worden prijs geschoten met de boog. In de grote boerderij hangt een stoofpot boven het open vuur en iedereen kan helpen de wanden van de slaapkamer te lemen.

Moestuintjes ruilen
Er is een Moestuintjesruilmarkt. Neem je moestuintjes mee en score die laatste paar die je nog nodig hebt! Ook geven we je graag tips over de verzorging.

Waterspeelplek en Vlindertuin
Kom ook eens kijken naar de nieuwe waterspeelplek van Acacia Groenkunst wordt.Voor de kinderen daarom alvast een voorproefje, teken op grote platen je mooiste vlinder! Buitenboel heeft al een heleboel verantwoorde planten staan. U krijgt deskundig uitleg over mooie combinaties.

Voorjaarsgroenten
PermaCultuur verkoopt vroege voorjaarsgroenten en toont hun nieuwe teeltplek, waar alles alweer heerlijk aan het groeien is geslagen. Er is ook honing te koop van de eigen bijen. Verder zijn de bijenstallen en drachtplantentuin te bezichtigen, natuurlijk kun je daar met al je bijenvragen terecht.

Gratis tuinschets
Bij de prachtige en prijswinnende voorbeeldtuin van Hoveniersbedrijf Eco-Care kunt u een gratis tuinschets krijgen. Breng dan wel tuinfoto's en een plattegrond van de tuin mee.

Op het gezellige terras kunt u genieten van het schitterende uitzicht. De Kas (locatie Harenbergweg 1).

De Franken van Archeologie Beleven! zijn terug