Het Harmonieorkest tijdens een muzikale avond
Het Harmonieorkest tijdens een muzikale avond Foto: Bernadet te Velthuis

Met oog op 70 jaar bevrijding en 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden: thema "Vrijheid"

Voorjaarsconcert van de Harmonie Vorden

Vorden - Zaterdag 11 april vindt het inmiddels traditionele voorjaarsconcert van Harmonie Vorden plaats in de sporthal het Jebbink. Als thema is dit jaar, met het oog op 70 jaar bevrijding en het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden gekozen, voor "Vrijheid".

Het harmonieorkest, de slagwerkgroep en majorettes verzorgen een muzikale avond waarin dit thema op verschillende manieren muzikaal tot uitdrukking wordt gebracht. Als openingsnummer staat Jubilance, een ouverture for celebration op het programma, de uitvoering van de bekende mars Colonel Bogey en een selectie van bekende nummers van de Glenn Miller Band. De wat ouderen onder ons zullen deze muziek zeker herkennen van de tijd kort na de oorlog. Het stuk "Van Oranje" is gecomponeerd dor Carl Wittrock speciaal voor het 200 jarig bestaan van ons koninkrijk. Zuid Amerikaanse muziek wordt afgewisseld met een medley van liedjes van Edith Piaf tot een bewerking van het nummer van John Lennon genaamd "Imagine". Het belooft een avond te worden vol afwisseling van verschillende muziekstijlen. De slagwerkgroep, onder leiding van Mike de Geest, speelt onder andere het door Jeff Wayne gecomponeerde The Eve Of The War. Een prachtig stuk dat gearrangeerd is voor melodisch slagwerk. Dankzij de samenwerking met de slagwerkgroep van de Eendracht uit Hummelo kan dit nummer worden uitgevoerd.
De majorettegroep, onder leiding van Manon Bonnink, verzorgt tijdens een aantal nummers van het orkest een bijpassende dans. Presentator Timmy van Lingen zal samen met een beeldprojectie het publiek door de avond leiden. Muziek voor ieder wat wils zodat van jong tot oud kan genieten van de kwaliteiten van harmonie Vorden.

Entree 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Zaal open om 19.30 uur. www.harmonievorden.nl

Na het voorjaarsconcert op 11 april wordt op zaterdag 25 april deelgenomen aan een uitwisselingsconcert met Heelsums Harmonie en maandag 27 april is Harmonie Vorden present bij de aubade en brengen ze een bezoek aan de bewoners van de Wehme.