De majorettegroep van Harmonie Vorden trad zaterdagavond voor de allerlaatste keer op.
De majorettegroep van Harmonie Vorden trad zaterdagavond voor de allerlaatste keer op. Foto: Jan Hendriksen

Vorden mag trots zijn op een harmonie die met veel enthousiasme bezoekers weet te boeien

Heerlijke avond Harmonieorkest Vorden

Vorden - Het Voorjaarsconcert van Harmonie Vorden had zaterdagavond 11 april in sporthal 't Jebbink als thema 'Concert In Vrijheid' meegekregen. Een keuze die niet alleen geïnspireerd was op 70 jaar bevrijding maar op de vrijheid die er sinds deze tijd in Nederland is. "We zijn een tolerant en vrij land waar iedereen kan en mag zeggen wat hij of zij wil. Dat is de reden om vanavond niet alleen stil te staan bij 70 jaar bevrijding maar het thema ook heel breed maken", aldus voorzitter Wout Dekkers in zijn welkomstwoord. En inderdaad 'Concert In Vrijheid' werd een afwisselend concert waaraan naast het harmonieorkest en de slagwerkgroep ook de majorettes hun medewerking verleenden. De majorettes traden overigens voor de allerlaatste keer op, want de majoretteafdeling binnen Harmonie Vorden wordt opgeheven.

Om een groot publiek te kunnen verwelkomen was sporthal 't Jebbink omgebouwd tot een concertzaal. Vorig jaar pakte het harmonieorkest onder leiding van dirigent Berjan Morsink flink uit om te laten zien dat men heel veel mogelijkheden heeft. Dit jaar deed men daar nog een schepje bovenop. Harmonie Vorden wil namelijk van haar 'oubollige imago' af. En daar werkt iedereen binnen de vereniging hard aan. En het moet gezegd worden. Harmonieorkest Vorden slaagde daarin meer dan voldoende.
Het harmonieorkest opende met de bekende toepasselijke overture Jubilance. De muziekcommissie die het programma had samengesteld kwam in aanloop naar het concert al snel tot de conclusie dat er veel muziek is te vinden die met het thema 'Vrijheid' kan worden geassocieerd. Men vond het jammer om daar niets mee te doen. Zo speelde het orkest onder meer het nummer 'Imagine' van John Lennon en natuurlijk een Glenn Miller Medley. De slagwerkgroep onder leiding van Mike de Geest speelde onder andere het door Jeff Wayne gecomponeerde 'The Eve Of The War'. Een prachtig stuk dat gearrangeerd is voor melodisch slagwerk dankzij de samenwerking met de slagwerkgroep van De Eendracht uit Hummelo. Ook het nummer 'Oradour sur Glane' maakte indruk.

De majorettegroep onder leiding van instructrice Manon Bonnink verzorgde tijdens een nummer van het orkest (Van Oranje) en de slagwerkgroep (Concentration) een bijpassende dans op de zaalvloer. De uit nog maar zes leden bestaande groep spetterende solo vlak voor de pauze op het nummer 'Connected' nog eenmaal voor het voetlicht. "We zijn op dat gebied misschien wel ingehaald door de tijd. En met maar vier leden kunnen we geen representatieve majorettegroep meer op de been brengen", aldus Wout Dekkers.

Dat de harmonie over talenten beschikt, bewijst de soliste Jacqueline Brummelman die het nummer 'Sweet Sunset' en 'Oblivion' op een fantastische wijze op haar hobo vertolkte. Maar ook het nummer 'A Tribute' to Edith Piaff maakte indruk met op de achtergrond prachtige lichtbeelden die waren verzorgd door Leonie Masselink.
Als uitsmijter kon presentator Timmy van Lingen het nummer 'Ever so Samba' aankondigen dat gezamenlijk door orkest en slagwerkgroep werd gebracht. Hiermee besloot Harmonieorkest Vorden een heerlijke muzikale avond die meer publiek had verdiend. Vorden mag trots zijn op een harmonie die met veel enthousiasme bezoekers weet te boeien met muziek van hoog niveau.