De heren van betonrenovatie Kreeft uit Hoogeveen zijn hard op weg het lek te repareren.
De heren van betonrenovatie Kreeft uit Hoogeveen zijn hard op weg het lek te repareren. Foto: Bernadet te Velthuis

Zwembad In de Dennen later geopend vanwege lek in buitenbak

Vorden – Vorige week is bij zwembad In de Dennen geconstateerd dat de buitenbak van het zwembad lek is. Donderdagavond 16 april kwam de brandweer van Vorden met twee wagens ondersteunen door het bad leeg te pompen en vrijdag 17 april is Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken hard aan het werk om het lek te repareren. De opening van 26 april is door deze situatie niet meer haalbaar, maar hopelijk kan zwembad In de Dennen vanaf 1 mei de bezoekers weer welkom heten.

Doordat er steeds water bij gepompt moest worden, terwijl er helemaal niet gezwommen werd, kwam bedrijfsleider Timme Koster erachter dat het zwembad lek was. Timme: "En dan is het zoeken. Zo hebben we het gedeelte bij de startblokken, duikplank en de hoek om richting de glijbaan helemaal open gegraven om het lek te vinden. In eerste instantie dachten we het te hebben gevonden, maar na reparatie van de leidingen bleek dat dit niet het veroorzakende lek was". Uiteindelijk bleek in de hoek van het zwembad een aardige scheur in de betonnen bak te zitten.

Voordat het lek gerepareerd kon worden, moest eerst het water uit het zwembad. Dankzij de brandweer van Vorden is dit donderdagavond 16 april direct gerealiseerd. Vervolgens zijn alle stoepen weer teruggelegd en zijn monteurs van Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken ingeschakeld om het lek te repareren.

Timme Koster: "We houden 1 mei aan als nieuwe openingsdatum. Wanneer we alsnog de 26ste open willen, zou er volop gestookt moeten worden om het water op tijd opgewarmd te krijgen. Dus streven we naar 1 mei, het moet tenslotte wel leuk blijven". Voor meer informatie en op de hoogte blijven van de openingsdatum, zie de website of Facebookpagina.


www.zwembad-indedennen.nl of Facebookpagina 'Zwembad in de Dennen'