Deelnemers van het Junior Songfestival klinken samen ook erg goed.
Deelnemers van het Junior Songfestival klinken samen ook erg goed.

Grootste talenten van Vorden laten zich op Koningsdag zien

Junior Songfestival bij Bakker

Vorden - Zo uit het niets, staan ineens alle zangeressen om de gitarist heen. Als één collectief zingen de tegenstanders van elkaar, samen de sterren van de hemel. De coaches Jenneken Roekevisch en Symone Boerstoel raakten er geëmotioneerd door. Dit spontane tafereel speelde zich af tijdens één van de oefenavonden voor het Junior Songfestival dat op Koningsdag (maandag 27 april) bij Bakker in Vorden wordt gehouden.

Voordat de meiden en één jongen, vertegenwoordigt in 8 acts, maandag voor een groot publiek in de spotlights staan, konden zij vijf keer oefenen. Daarbij zijn ze door Jenneken en Symone gecoacht op vooral het gebied van zang, maar ook krijgen ze tips over choreografie, presentatie en kleding.

Er hangt een ontspannen sfeer in de oefenzaal. Ontspannen, maar de coaches sparen hun pupillen absoluut niet. Regelmatig stormt Jenneken naar voren om even wat tips te geven of om een stukje voor te spelen op de piano. Even later springt Symone weer van haar stoel om wat 'oefeningen' te doen zodat de zangeres er wat meer ontspannen bij staat.

Opvallend is dat ook de kinderen feedback op elkaar geven. Eén van de oudere deelneemsters doet bijvoorbeeld wat danspasjes voor aan twee jongere deelneemsters. Jet en Merijn leggen uit dat hoewel ze natuurlijk allemaal graag willen winnen, er geen grote onderlinge strijd is. "We laten niemand stikken en eigenlijk is niemand echt de beste. Wel weten we met z'n allen dat het nog beter kan. Daarbij proberen we zo veel mogelijk van elkaar te leren. De oudere meiden maken de jongere beter, maar en andersom gebeurt dat ook."

En zo kon het dus gebeuren dat iedereen na een oefenavond waarin deelnemers in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar de meest uiteenlopende acts lieten zien, op het eind eensgezind als één stem in een kringetje stonden te zingen. "Dit moeten jullie op Koningsdag ook aan het publiek laten zien", roept Jenneken enthousiast.

Wie zich muzikaal wil laten verrassen, moet maandag 27 april zeker naar Bakker komen voor het Junior Songfestival. Het feest begint om 19.00 uur. De deelnemers zullen begeleid worden door de band Papa di Grazzi.


www.bakkerinvorden.nl