Ton Rutting (m) met presentje voor Mevrouw van Gerven (r).
Ton Rutting (m) met presentje voor Mevrouw van Gerven (r). Foto: Bernadet te Velthuis

Bezoekersaantal toont de grote belangstelling die er bestaat voor het religieuze erfgoed

100.000 bezoeker Heiligenbeeldenmuseum

Kranenburg/Vorden - Bevrijdingsdag, in de middag, passeerde mevrouw Van Gerven uit Nuenen als 100.000 betalende bezoekster de kassa van het museum aan de Ruurloseweg 101 te Kranenburg. De krasse 90 -jarige was op uitnodiging van en met haar kleindochter en vriend naar Vorden afgereisd om het Heiligenbeeldenmuseum te bezoeken. Ze was ook zoals ze zei een kleine verzamelaar en dus erg geïnteresseerd in heiligenbeelden. Voorzitter Ton Rutting en bestuurslid PR Bart Overbeek verwelkomden haar en overhandigden haar enkele museumpresentjes, waaronder het boek Heiligen in het Oosten. Ze was erg onder de indruk van de prachtige verzameling, het mooie klankbeeld en de uitstraling van het museum in de monumentale Cuyperskerk, waarvan de restauratie bijna is voltooid.

Het bovenstaande bezoekersaantal toont nogmaals de grote belangstelling aan die er bestaat voor het religieuze erfgoed bijeengebracht in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg te Vorden.

Begonnen in 2000 met een bescheiden bezoekersaantal, mag men nu in het vijftiende seizoen de 100.000 bezoeker begroeten. Het vele werk dat werd en wordt verricht door de vele vrijwilligers mag hierbij niet ongenoemd blijven. In het museum is dit jaar een thematentoonstelling gewijd aan prachtige voorwerpen uit de collectie van de in 2014 overleden Henk Ensink.

Tentoonstelling collectie Henk Ensink

Het is een veelomvattende collectie bestaande uit heiligenbeelden,relikwiehouders, huis-reis- en kinderaltaren, kruisbeelden, missie- en collectebusjes, wijwaterbakjes en religieus vaatwerk. Ook wordt een aan hem en zijn verzameling gewijd klankbeeld vertoond.

Geopend op di., do. en zo. van 11.00 tot 17.00 uur, t/m donderdag 29 oktober, ook op: 2de Pinksterdag, Monumentendag 12 en 13 september en de Gelderse Museumdag op 24 oktober. Telefoon 0575-55 64 88 (tijdens openingstijden). Informatie over reserveringen van groepen: VVV-kantoor Vorden (0575- 55 32 22) of website www.heiligenbeeldenmuseum.nl