Ratti E1 team kampioen. Foto: Vivian Brandsen.
Ratti E1 team kampioen. Foto: Vivian Brandsen. Foto: Bernadet te Velthuis

De wedstrijd werd gespeeld bij stadion De Stikke Bocht in Wolfersveen

Ratti E1 is kampioen geworden

Kranenburg - Zaterdag 2 mei is het Ratti E1 team onder leiding van top coach Robert Ruiterkamp en Jeroen ten Haven kampioen geworden!

In een spannende wedstrijd tegen Wolfersveen werd met 3 - 2 gewonnen. Vele ouders waren naar 'stadion De Stikke Bocht' in Wolfersveen afgereisd om het team aan te moedigen. Met negen gewonnen wedstrijden en één gelijk is het team overtuigend kampioen geworden. Spelers en technische staf van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!


www.ratti.nl


Vorden leidt flinke nederlaag

Vorden - Vorden 1 heeft zondag 10 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 met 6-2 verloren van Gendringen. De kampioen die in de twee weken hiervoor nog zo glorieus won van PAX en kampioen werd tegen VVO in Velp, bewees zichzelf in het laatste half uur een slechte dienst door een matige wedstrijd met maar liefst 6-2 te verliezen. Vanaf donderdag 14 mei start de nacompetitie.

Vorden 1 begon niet goed aan de wedstrijd en was steeds het in de voetbalsport bekende 'metertje te laat'. Tekenend hiervoor waren een drietal identieke situaties in het eerste kwartier waarbij Frank Hiddink en Gijs van der Veen wel 50 meter in de achtervolging moesten, toen de beide backs van Gendringen met fraai positiespel mee op kwamen en tot aan de achterlijn de aanval opzette. Het had beide spelers drie keer een sprint van 50 meter gescheeld als direct bij de eerste voorwaartse beweging van de back er al mee gelopen was.

Het tekent de ploeg van Vorden 1 dat de in de voetballerij onmogelijke geachte stap, om de wedstrijdinstelling 'om te draaien', toch lukte. Maar daarvoor moest het bij spelers als Stefan Eggink, Wiebe de Jong, Bas Abbink en Gijs van der Veen wel echt uit de tenen komen. Maar terwijl Gendringen de betere ploeg was en ook de veel betere kansen kreeg, bleef Vorden 1 wel in de wedstrijd en kon het zelfs twee keer heel koel en efficiënt een achterstand wegwerken, zodat het door doelpunten van Rick Schröer (1-1) en Stefan Eggink (2-2) toch met een acceptabele ruststand de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft moest Bas Abbink vervangen worden door zijn broer Sam. Met deze technisch zeer begaafde linksback werd het spel in balbezit direct een stuk beter en werd er vooral aan de linkerkant regelmatig goede en gevaarlijke aanvallen opgezet.

Op maandag 1 juni is de kampioensreceptie

In de 65e minuut resulteerde dit in een dot van een kans voor Vorden 1. Met een prachtige pass van Wiebe de Jong werd Gijs van der Veen in één keer in de sprint aangespeeld en hij kreeg vrije doorgang richting het doel van Gendringen. Net voor de 16 meter besloot Gijs de bal alsnog naar binnen te kappen om de meegelopen back af te schudden en gaf hij de bal keurig breed aan de meegelopen Frank Hiddink. Deze kon vanaf 8 meter zonder enige tegenstand vrij inschieten met de binnenkant van de voet, maar de uitvoering was onvoldoende zodat de bal een meter naast het doel verdween.
Nog geen vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in bij Gendringen en kwamen de rood-witten voor de derde keer deze middag op voorsprong: 3-2. Trainer Michel Feukkink wisselde toen Niek Nijenhuis en Bas Boers en bracht Wiebe de Jong en Rick Schröer naar de kant, waardoor de samenstelling op het middenveld veranderde en daar nu Koen Oosterhuis, Roy Böhmer en Sam Abbink moesten gaan spelen. Het werden 20 erg zware minuten want het middenveld werd compleet overlopen, tegenstanders liepen 'uit de rug' en de omschakeling na balverlies was dramatisch.

De achterhoede van Vorden kwam zodoende in drie identieke situaties telkens in een ondertal situatie te voetballen, aangezien de middenvelders van Gendringen geen strobreed in de weg werden gelegd. De technische ploeg met oog voor combinatievoetbal kon prima overweg met deze geboden ruimte en Gendringen zette met drie identieke 'zaalvoetbaldoelpunten' tegenstander Vorden volledig voor schut; 6-2.

Vorden kon zodoende het fantastische seizoen waarin het verdiend en glansrijk kampioen werd van de 3e klasse, niet op de juiste wijze afsluiten en ging met een lichte kater weer terug naar Vorden. Er rest nog een aantal trainingen, een kampioensreceptie op 1 juni en het bekende Wikee de Vikingtoernooi als afsluiting van het seizoen en dan zal het een streep zetten onder deze jaargang dat als hoogtepunt betiteld kan worden van de historie van v.v. Vorden.


Vordenaar doet mee aan Marathon Madrid

Vorden - Zondag 26 april werd de marathon van Madrid gelopen, daar liep ook Vordenaar Ton ten Have mee. Zijn bruto eindtijd: 3:44:29, in totaalwas. hij nr. 3.594 en liet daarmee 8.4059 lopers na zich finishen.

Om 8.30 uur startte eerst de 10 km loop, waarna de lopers van de ½ en hele marathon op dezelfde start plek konden starten om 9.00 uur. Toen de 10 km lopers weg waren, moesten de lopers van de ½ en hele marathon eerst om de rotonde lopen om in hun startvakken te komen. Het was er zo druk dat er geen doorkomen aan was. Tien minuten voor de start, om 8.50 uur, zijn lopers zelf begonnen om de hekken weg te halen om nog in een start vak te kunnen starten. Deze chaos vond ook op het parkoers zijn weergave. Na die 7 km begon het te regenen. En wel zo hard dat de straten blank kwamen te staan, zodoende kon men de scheuren minder zienen werd het voor de lopers gevaarlijker. Op een gegeven moment waren er toeschouwers die het water met bezems aan het weg halen waren. Ton was tevreden met de eindtijd van zijn 64ste marathon. Bij de finish stond vrouw Willy trouw op Ton te wachten, ondertussen doorweekt van de regen. Dit, en alle positieve reacties, doet Ton goed. Hij hoopt nog jaren loopplezier met andere lopers te kunnen delen.