Laurens Bleumink en Gerard Lichtenberg.
Laurens Bleumink en Gerard Lichtenberg. Foto: Bernadet te Velthuis

Van Ditshuizen zwaait af bij Sociï met winst

Wichmond - Voor Sociï was het op de laatste speeldag van de competitie, een dag waarop zaken werden afgesloten. Dit begon 's ochtends al met de laatste wedstrijd van "het vijfde" in oude samenstelling, dat werd afgesloten met een klinkende 1-0 overwinning. 's Middags speelde Sociï 1 de laatste wedstrijd van het seizoen bij Anadolu '90 in Eerbeek. Tevens de laatste wedstrijd onder de leiding van trainer Hugo van Ditshuizen, die na drie jaar afscheid neemt van Sociï.

Sociï begon goed aan de wedstrijd en speelde met een veel betere wedstrijdinstelling dan Anadolu. In de tiende minuut was het Raymon Golstein die Marco Vreeman diep wilde sturen, maar een gemankeerd passje gaf. Doordat de tegenstander een dito verdediging in huis had, kwam de bal toch bij Vreeman aan. Hij haalde doeltreffend uit vanaf de rand van de zestien; 0-1. Sociï besloot tot het verdedigen van de voorsprong en maakte niet veel aanstalten om richting de goal te gaan. Het verdedigen werd Sociï veelal makkelijk gemaakt doordat de spitsen van Anadolu continu buitenspel liepen. De ene keer dat dat niet het geval was, stond keeper Henry Vreeman uitstekend op zijn post. Voor het overige stond ook de Sociï-verdediging goed opgesteld. De rust werd bereikt met de voorsprong van 0-1.

In de tweede helft leek Anadolu eindelijk wakker geworden en viel het scherp aan. Door goed ingrijpen van de volledige Sociï-verdediging kwam de gelijkmaker er niet. In de 50e minuut was het zelfs Raymon Golstein die de 0-2 tegen de touwen werkte. Gert-Jan Loman fungeerde als rechtsbuiten en bracht de bal laag in de zestien. Deze makkelijk te verdedigen bal stuiterde over de voet van een verdediger van de gastheren, waardoor Golstein een buitenkansje kreeg dat hij niet onbenut liet. Daarna had de ploeg van Anadolu twee gezichten. De verdediging vond het wel mooi geweest, terwijl de aanvallers er eigenlijk nog wel wat aan wilden doen. Dit betekende dat Sociï legio kansen kreeg op de 0-3, maar bij iedereen ontbrak de scherpte. Onder meer Gert-Jan Loman, Raymon Golstein en Marco Vreeman waren ongelukkig in de afronding. Aan de andere kant waren aanvallers te zien die van lange ballen nog wat probeerden te maken. In de 80e minuut betaalde dit zich toch nog uit toen de 1-2 tegen de touwen werd geschoten. Daarmee keerde het geloof terug in de Eerbeekse ploeg. Henry Vreeman hield zijn doel in het vervolg keurig schoon, waardoor Sociï met drie punten naar huis mocht. Enkele minuten voor tijd kreeg gelegenheidsaanvoerder Maarten Rensink een publiekswissel van Hugo van Ditshuizen. Rensink neemt na vele jaren in het eerste te hebben gespeeld afscheid, vanwege woon- en werkomstandigheden is voetballen in het eerste elftal niet langer een optie.

Met deze overwinning gaf het elftal aan Hugo van Ditshuizen het afscheid dat hij verdient. Sociï bedankt Hugo voor drie mooie jaren en wenst hem veel geluk en gezondheid in de toekomst! Volgend seizoen staat Tim Kollen aan het roer bij Sociï en beginnen alle ploegen weer met een gelijke kans. Ook verzorger Mike Toker neemt afscheid, wij zijn hem dankbaar voor de vele blessurehandelingen die hij heeft verricht! Tot zover het laatste verslag van dit seizoen, nu eerst "vakantie". Kijk voor alle uitslagen en het programma van Sociï op de website.