Beide werken worden uitgevoerd in hun oorspronkelijke vorm, dat wil zeggen met orgelbegeleiding.
Beide werken worden uitgevoerd in hun oorspronkelijke vorm, dat wil zeggen met orgelbegeleiding. Foto: Bernadet te Velthuis

Cappella Bronckhorst zingt religieuze
muziek van Duruflé en Dvorak

Vorden - Capella Bronckhorst zingt op 31 mei 2015 in de dorpskerk van Vorden het Requiem van Maurice Duruflé en de Mis in D van Antonin Dvorak. Beide werken zullen worden uitgevoerd in hun oorspronkelijke vorm dat wil zeggen met orgelbegeleiding. Deze orgelbegeleiding is in handen van de Vordense organist Wilbert Berendsen.

Verder werken aan dit concert mee: Irene Hoogveld, sopraan, Mélanie Brilman, mezzosopraan, Arash Roozbehi, bariton en Henk Gunneman, tenor. Het concert staat onder leiding van Hans de Wilde.

Requiem
De ziel die zich verheft tot God en smeekt om bevrijding en eeuwig licht. Daar gaat het om in de traditionele katholieke dodenmis ofwel het requiem. De franse componist Maurice Duruflé schiep met behulp van de gregoriaanse zangstijl een volstrekt eigenzinnige versie. In zijn requiem smelten meditatieve zanglijnen samen met het moderne metrum van de 20e eeuw. Duruflé wilde daarmee niet ontsnappen aan de werkelijkheid zoals hij zelf stelde maar "uitdrukking geven aan de gevoelens van de mens die wordt geconfronteerd met de dood".

Kaarten bestellen
Het optreden vindt plaats op 31 mei 2015 in de Dorpskerk in Vorden (Kerkstraat 2). De aanvang is 15.00 uur. De kerk is open om 14.30 uur. De toegangsprijs inclusief koffie of thee in de pauze is € 17.00.
Donateurs betalen € 12.75. Kaarten kunnen besteld worden op tel 0575 55 25 42 of tel 06 20 57 21 80.