De kampioenen van RTV Vierakker-Wichmond: Jan Weevers (1), Martin Weijer (2) en Ralf Vos (3).
De kampioenen van RTV Vierakker-Wichmond: Jan Weevers (1), Martin Weijer (2) en Ralf Vos (3). Foto:

3e Spinningmarathon in de Dorpsstraat Vorden

Vorden - Zondag 21 juni van 12.00 tot 16.00 uur organiseert Cycling Team Vorden samen met Indoor Sport Vorden en Profile Bleumink voor de derde maal een Spinningmarathon aan de Dorpsstraat in Vorden.

Zoals elk jaar is de opbrengst bestemd voor een Goed Doel. Dit jaar is dat een plaatselijk doel, namelijk een rolstoelfiets voor algemeen gebruik. Meerdere rolstoelfietsen zijn nodig zodat mensen met een rolstoel echt de natuur in kunnen gaan.

De gemeente Bronckhorst zal deze dag eveneens een rolstoelfiets ter beschikking stellen. Het initiatief wordt op deze wijze beloond. Dit biedt mogelijkheden om meer mensen die zijn aangewezen op een rolstoel een fiets uit te lenen.

De spinningmarathon is al twee jaar een succes dus kom ook deze dag uw sportieve bijdrage leveren. Elk uur wordt door een professionele spinning instructeur geleid en kost u 10 euro. U kunt zich opgeven bij Indoor Sport Vorden, Profile Bleumink of via cyclingteamvorden@gmail.com

Let op: Het eerste spinning uur is op deze vaderdag een Ladies hour.


Clubkampioenen RTV Vierakker-Wichmond

Wichmond - Als opwarmer voor de Ronde van Vorden en om te bepalen wie zich binnen de club de 'snelste' mag noemen werd woensdag 3 juni een ronde uitgezet in het buitengebied van Wichmond voor de eigen leden van RTV Vierakker-Wichmond.

Maar liefst veertien renners verschenen aan de start. Na vijf kwartier van aanvallend fietsen, verschillende ontsnappingspogingen, goede samenwerking tussen de achtervolgende renners was het Jan Weevers uit Hengelo die het lukte weg te sprinten uit de groep en als eerste te finishen, gevolgd door Martin Weijers als tweede en Ralf Vos als derde. Opmerkelijk dat dit jaar de 40+ers het podium behaalden en de jongeren die de jaren ervoor gewonnen hadden nu het nakijken gaven. De pikorde is, voor de komende maanden althans, weer vastgesteld. Ook buiten de club wordt er volop gekoerst door de leden van RTV, enkele uitslagen van de afgelopen week: 5 juni; Nacht van Hengelo, Peter Makkink 6e plaats; 6 juni: Didam op Stelten, Peter Makkink 7e plaats, Ralf Vos 25e en Martin Weijers 26e plaats.