Integraal Kind Centrum (IKC) Het Hoge en Beweeg Wijs, Het Hoge en Avonturijn

Activiteiten dorpsjaarprogramma Vorden

Vorden - Nu we de activiteiten van Beweeg Wijs in mei achter de rug hebben, is het tijd voor nóg meer leuke activiteiten in juni en juli. Naar aanleiding van de ideeën, gegeven op de dorpsdag van 11 oktober j.l., zijn er wederom weer een hoop leuke activiteiten georganiseerd. Alle bewoners van Vorden zijn bij deze van harte uitgenodigd om aan deze sportieve en gezellige activiteiten mee te doen. Volg het Twitteraccount @vordeninbew of de facebookpagina "Vorden in Beweging" voor het programma en alle up to date informatie.

De activiteiten worden voor verschillende doelgroepen aangeboden. Er is voor ieder wat wils. Zo kan iedereen van 12 jaar en ouder op vrijdagavond 12 juni meedoen aan de spetterende spelshow "Ik hou van Vorden!". Ook is er weer een bijzondere activiteit van Natuurmonumenten en kunnen kinderen op woensdag 17 juni meedoen aan een speurtocht rondom Het Hoge. Wilt u het volledige programma per mail ontvangen of u of uw kind aanmelden voor een activiteit? Stuur dan een mail naar de combinatiefunctionaris in Vorden: Rieke Tibben (rieke@beweegwijs.nl). Voor de activiteiten van Natuurmonumenten kunt u zich direct opgeven via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Op Integraal Kind Centrum (IKC) Het Hoge vindt sinds enkele jaren een succesvolle samenwerking plaats met Beweeg Wijs, Het Hoge en Avonturijn waarbij gewerkt wordt aan een rijke en gezonde schoolomgeving. Daarbij zijn GKGK (Gezonde Kinderen in een Gezonde Kind omgeving) en GGD Noord Oost Gelderland ook partners. Uitgangspunt hierbij is een integrale, duurzame aanpak van jeugdgezondheid op de basisschool waarbij gericht gewerkt met een onderwijsprogramma van Beweeg Wijs en Leef Wijs. Gezonde voeding en voldoende beweging staat daarbij voor elk kind centraal. Het Beweeg Wijs concept vormt met GKGK het hart van de ontwikkelingen.

Met een speciale subsidie vanuit de rijksoverheid en de gemeente Bronckhorst zijn er combinatiefunctionarissen aangesteld. Zij verzorgen de extra beweeglessen onder en na schooltijd, verzorgen de leefstijllessen i.s.m. de GGD en vormen ook een dorpsbeweegteam. Uiteindelijk is er nu een gezond Dorps-vrijetijdsprogramma ontwikkeld, waarmee de partners ook na de subsidieperiode zelfstandig verder zullen gaan.