Muzikaal spektakel op het landgoed Warmelo in Diepenheim.
Muzikaal spektakel op het landgoed Warmelo in Diepenheim.

Diverse geslaagde concerten door het
leerlingenorkest van Harmonie Vorden

Vorden - Zaterdagmiddag 6 juni waren leerlingen en het leerlingenorkest, onder leiding van Harry ten Brinke, aan zet om van zich te laten horen in de grote zaal van het Kulturhus. Het traditionele Limonadeconcert. Het "grote"orkest en de slagwerkgroep hadden hun beurt op 9 april al gehad, nu was het het honderd procent de beurt aan de jeugd.

Om klokslag 16.00 uur begon het orkest, voor een goed gevulde zaal, met "Rock Collector". Ook de leerlingen die pas in september begonnen waren met lessen, mochten en konden al meespelen tijdens dit openingsnummer. De optredens van het orkest werden afgewisseld door diverse solo-optredens. Alle leerlingen kregen de mogelijkheid iets van hun vorderingen te laten horen. De meesten maakten hier graag gebruik van. Sommige lieten zich begeleiden door muziek op een cd, anderen hadden hun leraar of ouder uitgedaagd mee te spelen.

De blokfluitleerlingen onder leiding van Juf Jannie Bakker brachten enkele stukjes ten gehore. De blokfluitles legt een basis voor het bespelen en de keuze voor een instrument. Als verrassing voor het publiek hadden de blokfluitleerlingen hun ouders gestrikt om samen een nummer te spelen. De slagwerk en drumleerlingen onder leiding van Geert Jan Dijkerman deden goed hun best, op zowel kleine trom, drumstel en melodische slagwerk en natuurlijk solo. De leerlingen kunnen terugkijken op een geslaagde middag en het publiek heeft kunnen vaststellen dat er veel jeugdig talent is binnen Harmonie Vorden.

Zondag 14 juni heeft het leerlingenorkest van Harmonie Vorden deelgenomen aan een muzikaal spektakel in de tuinen van het landgoed Warmelo in Diepenheim. Er werden, onder leiding van dirigent en inspirator Harry ten Brinke, twee optredens verzorgd in een goed georganiseerd spektakel waaraan maar liefst 800 muzikanten aan deelnamen. Het was voor de leerlingen, aangevuld met enkele "ervaren" muzikanten, een spannende dag. Veel oude rotten gaven de jeugd een compliment omdat maar ze zich erg goed presenteerden. Donderdagavond 9 juli, tijdens het Zomeravondconcert, is het derde optreden in korte tijd voor het leerlingenorkest.

Nieuwsgierig geworden om ook een instrument te leren spelen? Kijk op de website, bel de leerlingencoördinator of kom eens kijken tijdens de lessen of de repetities op donderdagavond (op afspraak).


www.harmonievorden.nl