Afbeelding
Foto:

Florence Home Fashion Wonen in stijl

'Om wonen nog mooier te maken', zo luidt de slogan van Florence Home Fashion. Bij de woonwinkel op de hoek van de Groenmarkt en de Waterstraat kunt u terecht voor een zeer uiteenlopende range aan kwalitatieve, duurzame en bovenal betaalbare woonproducten. Eigenaar Jeroen Paling heeft een duidelijke missie: "Het 'ontzorgen' van mijn klanten."

Op 25 april van dit jaar bestond Florence Home Fashion precies één jaar. Eerder bestierde Jeroen samen met twee zakenpartners een bedrijf genaamd Four@Home, met als thuisbasis Vorden. In maart 2014 besluit de ondernemer en vader van twee kinderen, die tevens eigenaar is van een bouwbedrijf en hulpverlener is in de zorg, helemaal voor zichzelf te gaan beginnen. Resultaat: zijn eigen woonwinkel in het centrum van Zutphen.

Warme plek
Florence Home Fashion is een prachtige winkel, gestileerd door Annemarie Lefeber van Lefeber Interieurs uit Zutphen. "Een warme plek waar mensen onder het genot van een kop koffie in alle rust kunnen kiezen uit een ruim aanbod van stofferingsproducten", aldus de trotse eigenaar. Jeroen somt op: "Karpetten, houten vloeren, bamboevloeren, PVC vloeren, laminaat, vinyl, gordijnen, behang, verf, zonwering voor binnen en sinds kort ook buitenzonwering." De rolluiken, zonneschermen en screens die Florence Home Fashion verkoopt zijn allemaal van het merk RainbowSol. "Noemenswaardig zijn ook de horren van dit merk, die we op dit moment aanbieden met een korting van twintig procent."

Totaalplaatje
Florence Home Fashion wil zijn klanten 'ontzorgen'. "Mensen kunnen eerst komen kijken en de producten 'voelen' en beleven", zegt Jeroen. "Vervolgens ga ik op huisbezoek voordat ik een definitieve offerte verstuur." De dienstverlening van Florence Home Fashion is een totaalplaatje. Omdat Jeroen zijn eigen bouwbedrijf heeft en veel connecties met allerlei vaklieden, kan hij ook werkzaamheden verrichten zoals het vervangen van hang- en sluitwerk, dakramen plaatsen, stucwerk, installatiewerk, het onderhoud van houten vloeren en het plaatsen van ramen en deuren. "Ik werk alleen met mensen uit de omgeving. Dat zorgt voor herkenbaarheid bij klanten."

Duurzaamheid
Om aan de toenemende vraag naar duurzaamheid te voldoen levert Florence Home Fashion ook veel ecologische producten. "Voorbeelden hiervan zijn karpetten gemaakt van maïsgaren, onze bamboevloeren en milieuvriendelijke verf", aldus Jeroen. "Al mijn producten komen overigens uit het hogere segment maar zijn desondanks verrassend betaalbaar."

Webshop
Op 1 augustus opent Florence Home Fashion ook zijn eigen webshop. Jeroen: "Dit biedt ons de mogelijkheid alle producten online te presenteren. En internet is tegenwoordig toch de meest gangbare manier voor mensen om zich te oriënteren wat er zoal te koop is." Klanten doen volgens hem op internet ideeën op, laten zich daar graag inspireren en komen uiteindelijk naar de winkel om de producten te beleven. "Op den duur wil ik ook graag een mogelijkheid bieden om klanten een foto van hun woonkamer te laten uploaden op de site, waarna zij vervolgens hun kamer virtueel kunnen decoreren."

Kritisch
Begin dit jaar verbouwde Jeroen de kelder van het pand tot een extra visitekaartje van zijn showroom. Hoewel veel woonwinkels steeds vaker locaties betrekken op industrieterreinen heeft Jeroen iets meer dan een jaar terug met opzet gekozen voor een pand in het hart van de stad. "Bedrijventerreinen zijn onpersoonlijk", vindt hij. "Als je in de stad zit dan kunnen mensen na het doen van een boodschap makkelijk bij je binnenwandelen. Dit vergroot de bereikbaarheid van de zaak. En een steeds wisselende etalage trekt de mensen vanzelf de winkel in." Jeroen betitelt het Zutphense winkelpubliek wel als 'kritisch': "Als je in Zutphen iets kunt verkopen, dan kan je dat overal."

Continuïteit
Gezien de sterke vergrijzing van de maatschappij ziet Jeroen de toekomst van zijn zaak met vertrouwen tegemoet: "Onze doelgroep zijn 40/60-plussers met oog voor kwaliteit." Een klein struikelblok voor de continuïteit is de gemeentelijke herinrichting van de Zutphense markten, waardoorde Groenmarkt enige weken minder goed te bereiken was. "Gelukkig is het eindresultaat prima en hopelijk zorgt de herinrichting voor meer aanloop."


Contact
Florence Home Fashion
Groenmarkt 2
7201 HX Zutphen
T: (0575) 764 075
M: (06) 52 880 455
E: jeroen@florencehomefashion.nl
W: www.florencehomefashion.nl