Kaasmaakster Clara zu Castell Rüdenhausen en boerin Natasja Bekkers bespreken de verse geitenkaasjes.
Kaasmaakster Clara zu Castell Rüdenhausen en boerin Natasja Bekkers bespreken de verse geitenkaasjes. Foto: Jan Hendriksen

Wolverlei kaas bij boerderijwinkel

Groot Brandenborch

Vorden - De zachte geitenkaasjes van Clara zu Castell Rüdenhausen en Lars Keizerwaard zijn al jaren een begrip. Onder de naam Wolverlei vinden ze hun weg naar restaurants en particulieren in het hele land. Sinds een jaar worden de kaasjes in Vorden gemaakt: in de nieuwe kaasmakerij op het erf van geitenboerderij Groot Windenberg. Een vast verkooppunt was er nog niet, maar daar is nu verandering in gekomen.

Het is hemelsbreed een paar honderd meter van Groot Windenberg naar Groot Brandenborch. En daar - in de recent geopende boerderijwinkel van Natasja Bekkers en Arjan Wijnstra - zijn de smakelijke Wolverlei kaasjes te koop. Kaasmaakster Clara daarover: "Voor onze verhuizing naar Vorden hadden Lars en ik een geitenboerderij in Ambt-Delden. Daar molken we onze geiten, maakten kaas en runden een boerderijwinkel. Sinds de verhuizing en het wegvallen van de eigen winkel, loopt de verkoop voornamelijk via de Noordermarkt in Amsterdam, de streekmarkt in Delden en via internet.

Dat gaat op zich prima, maar het voelde een beetje 'kaal' dat onze producten nergens gewoon te koop waren. Ik was dan ook direct enthousiast toen Natasja me vroeg of ze onze kaasjes in haar winkel zou mogen verkopen." Natasja Bekkers: "We zitten zo dicht bij elkaar dat het als vanzelfsprekend voelt dat we de mooie biologische kaasjes van Clara nu in ons assortiment hebben opgenomen.

Ze worden met zorg en liefde gemaakt, nota bene van de melk van de geiten van onze buurvrouw Ria Fokkink. Bovendien hadden we nog geen geitenmelkproducten, dus is het een leuke verbreding.

Positieve reacties
De eerste reacties zijn heel positief, mensen vinden het leuk af en toe iets nieuws te proberen. Met name de verse peterselie-bieslook en de banon zijn populair. De eerste is echt super vers, is pas anderhalve dag oud als deze bij ons afgeleverd wordt en heeft een frisse zachtzure smaak.

Sinds een jaar worden de kaasjes in Vorden gemaak

De tweede is een in kastanjeblad gerijpte kaas met een bittertje van de tannine. Naast de Wolverlei kaasjes hebben we inmiddels ook Goudse geitenkaas en geitenmelk in onze schappen staan, naast alle mooie producten van onze eigen koeien."

Boerderijwinkel
Boerderij Groot Brandenborch is gevestigd aan de Brandenborchweg 1, in het buitengebied tussen Vorden en Ruurlo. De boerderijwinkel is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur.