Opdracht luidde:
Opdracht luidde: "Breng de tourfinish van de Ronde van Wichmond in beeld". Foto:

Het totaalbedrag voor de kinderspelen komt uit op 1275,50 euro

Noaberschap met een hoofdletter 'N'

Wichmond – Het televisieprogramma 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland streek afgelopen donderdag met haar karavaan neer in Wichmond bij het sportcomplex Sociï. In de maand augustus wordt elke werkdag een plaats in de provincie bezocht, waar een team strijdt om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland' en hoopt zoveel mogelijk geld te winnen voor een vooraf bepaald doel.

De dag in zomers Wichmond begint met een radio-uitzending op het mooiste plekje, namelijk op het gazon voor de mooiste kerk van Gelderland, de St. Willibrorduskerk. Hier staat een feestelijk gedekte tafel mede dankzij het Ludgerusgebouw te Vierakker met overheerlijke, enkel plaatselijke producten uit Wichmond en Vierakker, zoals verse broodjes van de bakker, beleg van de chocolaterie en de plattelandswinkel, vers Spiekermelk, thee van de Theetuin en een koel ontbijtwijntje van de wijngaard. De radioreporter schuift aan bij het ontbijt en nadat er gegeten, gedronken en gezongen is begint het programma.

De opdracht
Met een tuktuk begeeft het team zich naar het sportcomplex, waar coach Cordrik van der Meulen de opdracht van de dag overhandigd krijgt. Deze luidt: "Breng de tourfinish van de Ronde van Wichmond in beeld, inclusief reclamekaravaan, spreekstalmeester, wielrenners, fans en ga zo maar door. Natuurlijk willen we de aankomst zien, met juichende winnaar, champagne, commentator én kusjes van de ronde miss".

Vele vrijwilligers komen een steentje bijdragen aan deze leuke uitdaging. Op het plein buiten wordt driftig gebouwd aan een decor, terwijl in de sporthal verschillende dames achter de naaimachine kleding aan het maken zijn. Hier voel je de grote saamhorigheid en het noaberschap met een hoofdletter 'N', een goed waar het dorp trots op mag zijn!

Met het verstrijken van de tijd komt de televisie-uitzending van zes uur dichterbij en daarmee ook de nevenopdracht om te zorgen voor minimaal 300 mensen publiek, een spannend moment...

Totaalscore brengt dorp naar een tweede plaats

Tijdens de begintune worden de koppen geteld en meer dan 113 procent van de bevolking heeft zich verzameld op het plein bij Sociï. Een hele prestatie, want zo'n score is in zes jaar 'Zomer in Gelderland' nog niet voorgekomen. Tijdens de uitzending laat Wichmond/Vierakker zich van haar beste kant zien met onder andere een mooie parade, een overtuigende uitbeelding van de dag opdracht en een goede spelronde. Het levert het team 788 punten op en daarmee even zoveel euro's voor haar goede doel, de kinderspelen van het Oranjecomité. Extra punten worden behaald met een app-actie en het percentage publiek dat bij de uitzending aanwezig is. De totaalscore brengt het team Wichmond Vierakker naar de tweede plaats als mooiste dorp van Gelderland, een hele mooie prestatie!
Na de uitzending wordt er nog geboden op het t-shirt van de presentatrice van het programma, Angelique Krüger. Dit brengt nog €487,50 extra in het laatje, waarmee het totaal bedrag voor de kinderspelen uit komt op €1275,50. Een groots bedrag voor een klein dorp!

Foto's van de dag en een link van de uitzending zijn te zien op de website.


www.wichmondvierakker.nl