LDC bij de Rotonde.
LDC bij de Rotonde. Foto:

AnyO'Time speelt easy-going muziek met veel plezier

Aanstekelijke blues en jazz op Kasteel Hackfort

Vorden - De aanstekelijke muziek van AnyO'Time is weer te horen op Kasteel Hackfort. Heerlijke blues, gekke jazzy en absurde honkytonk-achtige muziekjes worden op zaterdag 22 augustus ten gehore gebracht. De muzikanten hebben allemaal verschillende muzikale achtergronden: Ierse folk, klassiek, klezmer, bluegrass, Franse chansons en Nederlandstalig. Vooral het grote plezier in spelen dat de muzikanten hebben spat ervan af. Aanvang van het concert is om 20.00 uur.

Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 12,00 voor het concert; voor niet leden € 17,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.
Blues en jazz
AnyO'Time speelt bluesliedjes uit de jaren twintig, gekke jazzy en honkytonk-achtige muziekjes uit de jaren vijftig en melancholische bluegrass. Maar ook muziek van Tom Waits wordt op eigen wijze uitgevoerd en de wat minder bekende hedendaagse popliedjes. Heel fel of juist klein, uitbundig, maar ook ingetogen. De sfeer in de muziek is duidelijk voelbaar. Door ervaring, een scherp oor en de open-mind van ieder, ontstaat er een heel prettige easy-going sfeer wat ook te horen is in de muziek. De bezetting bestaat uit Meike Wesselink - zang, Cornelie Wannee- viool, Wolfram Reisiger- Accordeon en Niek Hietbrink- trompet/contrabas.


Buitenoptreden door LDC de Rotonde

Vorden - LDC verzorgt zaterdag 15 augustus een optreden in de buitenlucht bij restaurant De Rotonde in Vorden.

Maarten Graaskamp neemt op deze Holland tour weer Ronny Lindegger op bas en Mariano Succo op gitaar mee. Denise is op wereldreis (zang) en wordt vervangen door musicalprofi Martina Brunner, Pädy op sax heeft geen vrije dagen meer en wordt zeer goed vervangen door the one and only Mara Lustenberger. Als vervanging op Hammond en piano voor Diego kwam alleen Henk Buitink (Claptunes en Moonyard) im Frage.

Wat hetzelfde bleef is de passie voor "handgemaakte muziek", het zal ergens tussen traditionele blues en moderne country vallen. Kom zelf kijken en luisteren bij De Rotonde open air, zaterdag 15 augustus vanaf 21.00 uur.


Muzikale vertelling bij Theetuin Vierakker

Vierakker - Op zondag 16 augustus om 15.00 is er een muzikale vertelling in het buitentheater van Theetuin Vierakker.

De voorstelling heet "Het Wonderpaard" en wordt uitgevoerd door Geraldine Cornelissen en Bard Helmantel. Het is een voorstelling voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Is het een wonderpaard? Is het een ongelukspaard? Is het te benijden of te beklagen? Ach, wie kan er in de toekomst kijken? We zullen wel zien. Tijdens de muzikale vertelling van Geraldine en Bard horen jullie er meer over.