Van een afstand hoorde je een scheepshoorn...
Van een afstand hoorde je een scheepshoorn... Foto:

Stoere piraten, zeemeerminnen en kleine prinsesjes vermaakten zich opperbest

Vorden - Afgelopen woensdag 5 augustus vond bij zwembad In de Dennen het Piraten- en zeemeerminnenfeest plaats.

Kinderen konden een schatkaart meekrijgen en door middel van verschillende spelletjes en oefeningen de schatkaartpuzzel oplossen.

"Van een afstand hoorde je een scheepshoorn. Het waren kinderpiraatjes die in het piratennest boven op het toezicht hokje stonden te toeteren. Ze liepen rond als piraat, veroverden een schip in het zwembad en liepen op houten poten door het gras. Tussen al dat stoere mannenspul dartelden kleine prinsesjes, zeemeerminnen met een echte staart aan de voeten."

Er was voor iedereen wel wat te doen, een boel gezelligheid dus weer. Met 150 kinderen weer een geslaagde dag.


Tabletcursussen in Hengelo en Vorden

Vorden/Hengelo - Op veler verzoek worden er in september twee tabletcursussen gestart. In bibliotheek Hengelo wordt een Androidcursus gestart en in bibliotheek Vorden een Ipadcursus. De cursussen worden verzorgd door Kruiswerk Achterhoek en iPad4senior.

Zowel de iPad als Androidcursus duurt zes weken en heeft iedere week een bijeenkomst van twee uur. Met eengezelschap van maximaal 12 personen krijgt u verschillende facetten van een tablet uitgelegd en gaat u zelf aan de slag om u de handelingen eigen te maken. Als u lid bent van Kruiswerk Achterhoek of een lidmaatschap heeft bij de Achterhoekse bibliotheek, krijgt u korting op de cursus. U kunt kiezen uit een cursus voor uw iPad of Androidtablet. Een iPad is een tablet van Apple en tablets zoals Samsung en Sony werken volgens een Android besturingssysteem. Beide cursussen starten op donderdag 10 september. Androidcursus Hengelo van 10:00 - 12:00 uur Adres: Sterreweg 10. IPadcursus Vorden van 14:00 - 16:00 uur Adres: Raadhuisstraat 5.

www.bibliotheekwestachterhoek.nl of 0314-333445.