Hanne Feldhaus-Tenhumberg en Gijs van Schoonhoven.
Hanne Feldhaus-Tenhumberg en Gijs van Schoonhoven. Foto:

Oud-organist van het Lohmanorgel komt voor even terug in de Dorpskerk Vorden

Vorden - Gijs van Schoonhoven begon als jeugdig organist zijn carrière op het Lohmanorgel in de Vordense Dorpskerk. Graag komt hij hier weer terug om samen met Hanne Feldhaus het Toeristenconcert op donderdagmiddag 20 augustus aanvang 15.30 uur te verzorgen.

Ze brengen een veelzijdig programma waarbij er tussen kistorgel en Lohmanorgel gewisseld wordt: Jacob van Eyck, een improvisatie op van Eyck van Gijs van Schoonhoven, Mr. Carolo, J.S. Bach, Battista Fontana, Satie, Widor en Telemann.

Gijs van Schoonhoven
Gijs van Schoonhoven (1953) studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium. Hij is stadsorganist van Enschede en als docent orgel en kerkmuziek verbonden aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede. Daarnaast is Gijs kerkmusicus van het Medisch Spectrum Twente. Gijs heeft meegewerkt aan verschillende cd's, radio- en televisieopnamen en aan diverse bundels met koraalvoorspelen bij het Liedboek voor de Kerken. Hij heeft een levendige concertpraktijk en geeft workshops aan de conservatoria te Riga, Weimar, Sofia, Birmingham, Wroclaw en Lodz. Gijs heeft zich gespecialiseerd in het improviserend begeleiden van geluidsloze films uit het begin van de 20e eeuw.
Hanne Feldhaus-Tenhumberg
Hanne Feldhaus-Tenhumberg studeerde blokfluit aan het conservatorium van Dortmund en Münster, ging aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeren en nam daar ook de studie Barokfagot op. Ze speelt in diverse ensembles en orkesten in Duitsland en in Nederland. Haar eigen ensemble is genaamd Berkelbarock en bestaat naast Hanne uit de sopraan Evelyn Ziegler, Haruna Ikeda viola da gamba en continuospeler Andreas Boos. Verder schrijf zij vakgerelateerde artikelen en heeft ze een lespraktijk blokfluit.
Toegang vrij / collecte aan de uitgang.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl