Koning(in) Wichmond 2015: Hugo Schouten, André Hissink en Hermien Rietman.
Koning(in) Wichmond 2015: Hugo Schouten, André Hissink en Hermien Rietman. Foto: Liesbeth Oukes

Nieuwe schutterskoning Wichmond: André Hissink

Wichmond Zaterdagmiddag 29 augustus konden meer feestvierders genieten van het vogelschieten en vogelknuppelen. De nadruk van het Oranjefeest in Wichmond/Vierakker was vanaf dit jaar weer op het weekend en de tent stond met de opening richting de kermis, om het gevoel van samen kermis te vieren terug te brengen. Meer publiek was dus getuige dat Hugo Schouten jeugdschutterskoning werd. Daarna konden ook Knuppelkoningin Hermien Rietman en tot slot Schutterskoning André Hissink worden gefeliciteerd.

In tegenstelling tot het vorige jaar, scheen de zon en genoot iedereen van een gezellige middag. Het publiek keek vol spanning naar het schieten en gooien, maar kon tevens en blik werpen op de buitelingen van de kinderen en ander activiteiten op het kermisterrein. Schutterskoning 2014 Dennis Klein Haneveld en zijn koningin kregen voor aanvang van de middag dankwoorden van de voorzitter en een muzikale hulde van Muziekvereniging Jubal, waarna hij het eerste schot mocht lossen.

De vogels werden dit jaar weer gemaakt door Bennie Wolbrink uit Vorden en naamgenoot Bennie Wolbrink uit Wichmond.

332 schoten
Bij het vogelschieten namen 132 dames en heren deel. In de eerste ronde konden niet alle onderdelen worden geschoten en deze werden verloot. In de tweede ronde moest op de romp worden gericht. Na een spannende strijd met goede schutters en een wiebelende vogel, kwam de vogel met het 332e schot van André Hissink naar beneden. De twintig jeugdschutters schoten op een kleine schuimvogel. Hugo Schouten schoot de romp en behaalde het koningschap.

Bij het vogelgooien stonden 55 dames in de startblokken. De staart werd afgegooid, de vleugels en kop werden verloot. Het was Hermien Rietman die na een spannende strijd de romp eraf gooide.

Woord van dank
Een bijzonder woord van dank was voor Patrick Leferink, die namens Kermex, al veertig jaar verzorgt deze organisatie de kermis in Wichmond, een jubileum aandenken in ontvangst mocht nemen. De nieuwe koningen en koninginnen werden gepast gehuldigd en kregen de bijbehorende versierselen en bloemen.

Uitslagen
Vogelschieten
: Schutterskoning André Hissink, Linkervleugel Ernst ter Linden, Rechtervleugel Roy Weetink, Kop Frans Nijenhuis, Staart: Michiel Arents

Vogelgooien: Knuppelkoningin Hermien Rietman, Staart: Carolien ter Linden. Losse delen werden verloot: Kop Jeanny Jansen, Linkervleugel Esther Meulenbeek, Rechtervleugel Dorien Roording.

Vogelschieten Jeugd: Jeugdschutterskoning Hugo Schouten, Kop Maurick Westee (net 10 jaar), Rechtervleugel Nick Rozendaal, Linkervleugel: Hugo Schouten, Staart Isa Bouwmeister (net 10 jaar).

Winnaars bierpulschuiven
1e Henk Jansen
2e Hank Rietman
3e André Derksen

Winnaars Dogkar rijden
1e Inge Regelink
2e Linda Weenk
3e Wendy Rietman

Winnaars schieten vrije baan
1e Jos Wolbrink
2e Erik rukkers
3e Robbie Bouwmeister

Winnaars Spijkerslaan
1e Martijn Kornegoor
2e Paul Avink
3e Bennie Peters

Winnaars kegelen
1e Gert Pardijs 50 punten
2e Wim Rietman 41 punten
3e Bart Krijt 40 punten

Zaterdag 29 augustus

Winnaars Schieten vrije baan
1e Erik Rukkers
2e Frans Nijenhuis
3e André Derksen

Winnaars Bierpul schuiven
1e Marlien Vaartjes
2e Lennie Vaartjes
3e Paul Avink

Winnaars spijker slaan
1e Gerrit Borgman
2e Gerrit Pardijs
3e Henk Jansen