Erik Oldenhave, de speler met de  meest uitgebreide erelijst, hier op handen gedragen.
Erik Oldenhave, de speler met de meest uitgebreide erelijst, hier op handen gedragen. Foto:

Vorden start seizoen 2015-2016 met
afscheidswedstrijd Erik Oldenhave

Vorden Vrijdagavond 4 september om 19.30 uur wordt er een afscheidswedstrijd voor Erik Oldenhave gespeeld tussen het 1e elftal van v.v. Vorden en enkele oud 1e teams waarin Erik in alle 17 jaar in heeft gevoetbald. Er worden drie 'helften' van 25 minuten gespeeld waarin het 1e elftal tegenstand krijgt van het 1e team uit 1998, uit 2002 en 2007, alle drie 1e elftallen waarin Erik ook heeft gespeeld en waarmee hij is gepromoveerd. Na de wedstrijd is er vanaf 21.00 uur een feest in de kantine waarin natuurlijk wordt nagepraat over de wedstrijd en de carrière van Erik, maar waar de vereniging tevens het voetbaljaar opent en een startschot geeft aan het seizoen 2015-2016.

Erik Oldenhave heeft in het afgelopen succesvolle seizoen zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Vorden 1 en met het kampioenschap in de 3e klas neemt hij afscheid na 17 jaar en hier zal dus op passende wijze bij stil worden gestaan. Met 40 oud spelers waarmee hij samen met het huidige 1e en 2e elftal van v.v. Vorden in al die jaren mee heeft gespeeld, zal hij nog één keer het shirt van het 1e elftal aantrekken. Wellicht dat hij ook nog een helftje met de 'oudjes' mee zal doen en dan zal er daadwerkelijk een streep worden gezet onder zijn prachtige carrière in het 1e elftal. Erik begon bij de pupillen van v.v. Vorden in 1985 en werd op 12-jarige leeftijd gescout door de Graafschap toen hij in Vorden D1 speelde. Bij de club uit Doetinchem heeft hij 4 jaar gespeeld en toen hij er voor koos om weer terug te gaan naar zijn oude club v.v. Vorden was hij 16 jaar, maar in dat betreffende seizoen niet speelgerechtigd voor v.v. Vorden. Hij trainde mee met de groep van de toenmalige trainer Peter Jansen en een jaar later debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in het 1e elftal. In 1998 promoveerde hij met het 1e elftal naar de 4e klas, in 2002 naar de 3e klas, in 2007 werd hij kampioen in de 4e klas en in 2012 promoveerde hij wederom naar de 3e klas. Als klap op de vuurpijl werd hij afgelopen seizoen in zijn laatste jaar in het 1e elftal kampioen met het 1e elftal in de 3e klas. In 2009 werd hij gedwongen om te stoppen met voetbal in verband met een gecompliceerde knieblessure. Na een zware operatie waarbij zijn onderbeen door midden is gezaagd om de stand van zijn knie weer goed te krijgen, maakte hij geheel tegen de verwachting in tijdens de winterstop van 2011-2012 zijn rentree weer in het 1e elftal. Vanaf dat moment heeft hij dus nog 3,5 jaar in het 1e elftal gespeeld en samen met trainer Michel Feukkink een prachtige promotie en een geweldig kampioenschap meegemaakt.

Vrijdagavond om 19.30 uur zal er een speciale afscheidswedstrijd zijn voor de speler met de meest uitgebreide erelijst in de historie van de vereniging en wij roepen dan ook iedereen die op de één of andere wijze betrokken is bij onze vereniging en Erik een warm en sportief hart toedraagt om vrijdagavond naar ons Sportpark te komen en gezamenlijk deze avond bij v.v. Vorden mee maakt.

Vanaf 21.00 uur is er een speciaal feest in de kantine en onder de overkapping en zal er gezorgd worden voor een natje en een droogje en muziek. Tijdens deze feestavond zal er een klap worden gegeven op het seizoen 2015-2016 dat de historie in zal gaan als het 1e seizoen in de 2e klas KNVB en waarin Vorden A1, B1, C1 en F1 in de 1e klas zullen spelen en de D1 en de E1 in de hoofdklasse. Met maar liefst 35 teams, waaronder twee meidenteams (C+B) en drie 35+ teams en 1 Mini F-team, zal het ieder weekend een drukte van belang zijn op ons Sportpark 't Grote Veld en hopen wij samen met onze 510 leden, 165 vrijwilligers en vele toeschouwers en supporters weer te kunnen genieten van de voetbalsport in Vorden.