Symone Boerstoel.
Symone Boerstoel. Foto:

Veel 'Vordense Content' in afsluitende
Toeristenconcert Dorpskerk

Vorden Op donderdagmiddag 3 september aanstaande wordt de wederom succesvolle zomerserie Toeristenconcerten afgesloten met veel 'Vordense Content'. Dat is ook de titel die dit concert heeft meegekregen.

Jurriaan Boerstoel, eigenlijk licht- en geluidstechnicus maar ook muzikaal opgeleid, begeleidt Dick Boerstoel op de vleugel. Dick speelt op trompet én bugel. Ze brengen muziek van Dvorak tot Bob Dylan. En daar tussenin van de Graaff, Vizutti, Morricone, Schönberg en Jobim. Symone Boerstoel, violiste, viooldocente én regisseuse, speelt samen met Mirjam Berendsen, de huisorganiste van de Dorpskerk, een prachtige sonate van een anonieme 17e eeuwse componist 'das Jägerhorn'. Hierin worden de vele jachthoornsignalen door de viool verklankt met het orgel als continuo-partij.

Iemand uit Vorden zelf een klavecimbel gebouwd, dit prachtige instrument klinkt voor het eerst in de openbaarheid tijdens dit concert. Wilbert Berendsen, een veelzijdig Vordens musicus, bespeelt dit instrument met composities van Bach en Scarlatti. Ook zal hij hierop kort improviseren.

Dezelfde Wilbert Berendsen begint het concert op het Lohmanorgel met het Praeludium und Fuge in C van J.S. Bach. Verderop in het programma speelt hij op het klavecimbel ook nog een Praeludium und Fuge in C uit het Wohltemperierte Klavier II, ook van J.S. Bach.
Een programma met vele invalshoeken, contrasten en afwisseling.

Aanvang 15.30 uur. Einde 16.30 uur. Vrije toegang /collecte aan de uitgang.


vriendenvandedorpskerk-vorden.nl