Abstracte sculptuur van Ben Oldenhof.
Abstracte sculptuur van Ben Oldenhof. Foto:

Abstract werk 'Alles of Niets' van Jessica Muller en Ben Oldenhof in Galerie Agnes Raben

Vorden Onder de titel 'over alles uit niets' exposeren in Galerie Agnes Raben in Vorden van 6 september t/m 11 oktober 2015 beeldend kunstenaar Jessica Muller uit Zutphen en beeldhouwer Ben Oldenhof uit Amsterdam.

De titel 'over alles uit niets' verwijst zowel naar de inhoud van het werk van beide kunstenaars als naar hun persoonlijke opvattingen, drijfveren en werkwijzen die er aan ten grondslag liggen en bij het maakproces een rol spelen. Galerie Agnes Raben is tijdens exposities open van vrijdag t/m maandag van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak. Zie voor meer info www.galerieagnesraben.nl.

Jessica Muller (1963) complexe en ruige schilderijen lijken imaginaire coulisselandschappen en dagen de kijker uit om op avontuur te gaan. Tijdens het proces van het schilderen blijft de kunstenaar doorlopend het werk ontrafelen, onthullen en ontdoen van associaties om zo tot nieuwe samenstellingen te komen. 'Ik deconstrueer het beeld steeds opnieuw en modelleer olieverf, mijn materiaal, in onbekende ruimte, maar zelf ben ik gevuld met alles wat er al is'.

Ben Oldenhof (1955) De sculpturen van Oldenhof strelen en prikkelen tegelijk, zowel het oog als de tastzin. Het materiaal waar hij mee werkt vindt hij in zijn directe omgeving. Dit kan van alles zijn en meestal is het als onbruikbaar of waardeloos aan de straat gezet. Losse voorwerpen of delen omwikkelt hij met ijzerdraad en spelenderwijs combineert en verbindt hij deze tot een nieuw autonoom beeld dat gehuld is in een spel van lijnen. Zijn werk doet een beroep op de kijker om anders te gaan kijken, om los te raken van geconditioneerd kijken.

Jetteke Bolten-Rempt, oud-directeur Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden, opent de expositie op zondag 6 september om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. Beide kunstenaars zijn bij de opening aanwezig.