Voorzitters SMD Doetinchem en Harmonie Vorden beklinken samenwerking.
Voorzitters SMD Doetinchem en Harmonie Vorden beklinken samenwerking.

Slagwerkgroepen SMD Doetinchem en Harmonie Vorden werken samen

Vorden/Doetinchem Maandagavond 24 augustus is de samenwerking tussen de malletband SMD Doetinchem en de slagwerkgroep van Harmonie Vorden definitief beklonken door de handtekening van Patrice van Schie namens SMD en Wout Dekkers namens harmonie Vorden. Beide voorzitters plaatsten hun handtekening onder de intentieverklaring die gezamenlijk is opgesteld.

Samenwerking
Beide groepen bestaan uit een hechte club maar zien in dat er een toekomst moet blijven. Door de samenwerking ontstaat er een grote malletband met veel muzikale mogelijkheden en een groep die voorlopig toekomstbestendig is.

Samen verder gaan biedt een goede oplossing

Initiatief
SMD nam in het voorjaar het initiatief voor overleg met Harmonie Vorden voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een nauwe samenwerking tussen beide verenigingen. SMD kampt met een terugloop van leden en onvoldoende aanmelding van nieuwe leden, waardoor het voortbestaan in gevaar dreigt te komen.

Samenwerking in de regio werd als gelegenheid aangegrepen om de continuïteit te garanderen. Een zelfde probleem speelt bij de meeste slagwerkgroepen en malletbands en was voor de Vordenaren dus niet vreemd. "Wil je in de toekomst je gezamenlijke hobby boeiend houden dan biedt samen verder gaan hiervoor een goede oplossing," aldus de verenigingen. Beide zijn van dit feit zeer doordrongen.

Intentieverklaring
Om te kijken of er overeenstemming tussen beide verenigingen bereikt kon worden, zijn in een aantal bijeenkomsten door een afvaardiging van beide groepen de diverse punten met elkaar besproken.

Al snel bleek dat het klikte en men op één lijn kon komen, wat geresulteerd heeft in een intentieverklaring om nauw samen te gaan werken.

In het komend anderhalf jaar zal de vorm waarin de samenwerking voortgezet kan worden verder worden onderzocht.

Onder het motto niet meer overleggen en praten maar muziek maken, gaan de leden donderdagavond 3 september van start met het wekelijks repeteren. De prille liefde is er, nu op weg naar een serieuze relatie!

Repetities
De repetitie avonden zijn afwisselend in Velswijk bij D'n Dreajer en het Kulturhus Vorden.

Mogelijk dat meer slagwerkers in de regio zich aangesproken voelen en zich aan bij dit initiatief willen aansluiten. Een repetitieavond bezoeken om de sfeer in de nieuwe samenstelling te proeven is altijd mogelijk.

Opleiding
Daarnaast is de opleiding van jeugdige slagwerkers van groot belang, want heb je de jeugd dan heb je echt een toekomst. Opleidingsmogelijkheden hiervoor zijn in voldoende mate aanwezig, als er interesse is, neem gerust contact op.


www.malletbandsmd.nl
www.harmonievorden.nl