Dry Brush Painting van Jansje Koen.
Dry Brush Painting van Jansje Koen.

Werk Annie Elissen-Groot Tjooitink en Jansje Koen in Kapel van Bronkhorst

Bronkhorst Van 5 t/m 11 september zijn werken van Annie Elissen-Groot Tjooitink en Jansje Koen te bezichtigen in de Kapel van Bronkhorst. De expositie is geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

Annie Elissen-Groot Tjooitink
Annie' Elissen werkt al jaren aan de verbinding van de beide oevers van de IJssel bij Bronkhorst/Brummen. Haar inspiratiebron is 'de schoonheid van het alledaagse'. De kippen en koeien, de mensen om haar heen en niet te vergeten de tulpen. "Tulpen staan voor kracht, hoe het ook loopt in je leven, hoe streng en koud de winter soms ook is, de tulp komt altijd weer tot bloei."

Momenteel werkt zij veelal met acryl. Niet alleen op het vlakke doek maar ook op objecten, lampen, porselein en ook meubels krijgen soms een geheel nieuw 'jasje'. Annie geeft schildercursussen en workshops in haar ruime en lichte atelier achter haar woning in de Zegerijstraat in Brummen.

Jansje Koen
De in Olburgen wonende en werkende Jansje Koen is autodidact in de speciale techniek Dry Brush Painting.
Deze vorm van schilderen is vrij uniek in Nederland. Haar persoonlijke aanpak en haar niet aflatende grondigheid is in ieder schilderij terug te vinden. Zeker haar portretten spreken tot de verbeelding. Jansje heeft deze techniek uit Amerika gehaald en schildert sinds drie jaar in haar atelier Art Design Koen in Olburgen. Tevens geeft Jansje privélessen en workshops en maakt ze portretten in opdracht. Haar vrije werken worden in haar atelier tentoongesteld. Dry Brush is schilderen met droge penselen in olieverf op aquarelpapier.

Tijdens de expositie zullen Annie en Jansje hun technieken demonstreren voor de bezoekers.
Laat u verrassen door het werk van Jansje en Annie in de kapel van het stadje Bronkhorst. Voor meer informatie wordt verwezen naar d, zie ook de websites.


www.annie.elissen.com
www.artdesignkoen.nl