Koffie, zelfgebakken koek en gezellige gesprekken zorgden voor goede ontmoeting.
Koffie, zelfgebakken koek en gezellige gesprekken zorgden voor goede ontmoeting. Foto:

Startdienst van de Vordense kerken goed bezocht

Vorden - De dorpskerk was behoorlijk vol, afgelopen zondag. Gemeenteleden uit drie kerken maakten met elkaar een goede start van het seizoen. Gospelkoor Inspiration zong al vrolijke liederen bij binnenkomst. Drie voorgangers leidden de dienst.

Dominee Kool hield een overdenking over water in de bijbel en ook over het water in ons leven. Vele verhalen in de bijbel hebben een link met water. Hij had zelfs water uit de Jordaan bij zich. Een uitnodiging klonk om je spontaan te laten dopen.

Aanleiding was onder meer de doopjurken expositie. Veertig doopjurkjes en andere zaken die met dopen te maken hebben waren te bewonderen. Er was ook een verzameling van munten te zien die in kerk waren gevonden tijdens de verbouwing. Aan een humoristische oecumenische Bingo na de dienst werd door velen meegedaan. Koffie, zelfgebakken koek en gezellige gesprekken zorgden voor goede ontmoeting onderling. Voor de kerktoren werden onderwijl lekkere drie in de pan gebakken. Voldaan keerde men weer huiswaarts, klaar voor een nieuwe start!