Aftrap seizoen Ratti Vrouwen 1 tegen oude bekende

Kranenburg - Zondag was de aftrap van de competitie voor de Ratti vrouwen tegen Wolfersveen, een oude bekende. Afgelopen dinsdag speelde Ratti nog een goede oefenwedstrijd tegen Lochuizen, die vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. Om in die goede vibe te blijven, werd er niet al te veel gerommeld aan de opstelling.

Ratti begon goed aan de wedstrijd en in binnen een paar minuten al kreeg Kim Heuvelink uit een corner een grote kans om de 1-0 binnen te schieten. Helaas grabbelde de keepster nog net de bal van de lijn.

Veel kansen
Maar Ratti voetbalde goed verder en creëerde vele kansen. Jammer genoeg was het Wolfersveen die de score opende door rond de 10e minuut uit een corner de bal binnen te tikken.
Dat was ook één van de weinige keren dat Wolfersveen echt gevaarlijk was. Na een half uur had Kim Heuvelink wederom een mooi schot op het goal, die knap gepareerd werd door de keepster.

Ratti bleef beter voetballende ploeg

Op slag van rust belandde een schot van haar op de lat. Ook de inzetten van Esther Tuinman en Tessa Bruggink mochten helaas niet in het doel belandden.

Ratti had er dus ook geen geluk bij en tot aan de rust bleef het 0-1.

Dat was tegen de verhoudingen in, want qua veldspel was Ratti een stuk sterker.

Na rust
Na de rust stond Els Berenpas verder naar voren geschoven om nog meer druk te zetten.

Dat wierp meteen zijn vruchten af want na 3 minutenschoot zij de gelijkmaker in.

Ook in de 2e helft werd Wolfersveen niet echt gevaarlijk en bleef Ratti domineren, helaas vergaten de dames zichzelf te belonen met nog 1 of meerdere doelpunten en dus de winst. Volgende week spelen de dames niet.