Cedric Koekenbier is blij met de publieksprijs voor zijn ets. Foto: PR
Cedric Koekenbier is blij met de publieksprijs voor zijn ets. Foto: PR Foto: Henri Walterbos

Publieksprijs expositie uitgereikt aan Cedric Koekenbier

Vorden - Tijdens de landelijke Monumentendag afgelopen week liep het wederom storm bij Smederij Oldenhave. Tal van activiteiten in het kader van oude ambachten of gerelateerd aan de activiteiten van de ambachtelijke smederij, mochten zich in een grote belangstelling verheugen, waaronder een workshop 'Etsen' van kunstenares Laura Casas Valle. Met name voor kinderen viel er veel te beleven in de smederij, waaronder de etsworkshop.

"De mensen waren erg enthousiast en vonden het prachtig om te zien hoe de verschillende ambachten uitgevoerd werden. Voor kinderen was het naast de workshop erg leuk om zelf een puntje of krulletje te smeden en koper te slaan. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde open Monumentendag," kijkt Wilma Oldenhave terug.

Expositie etsproject
In het pand van de smederij was speciaal voor deze dag een expositie ingericht met daarin de etsen die eerder dit jaar gemaakt waren door leerlingen van Openbare Dalton Basisschool Dorpsschool Vorden en Basisschool de Kraanvogel in Kranenburg, tijdens eenzelfde workshop van Laura Casas Valle.

Dit in het kader van 'Gemaakt in Gelderland', onder de vlag van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.
Publieksprijs
Tijdens de druk bezochte dag werd de publieksprijs van de expositie, die eerder al gehouden werd in Galerie A-Quadraat in Vorden, uitgereikt aan Cedric Koekenbier van Basisschool de Kraanvogel.


www.gemaaktingelderland.nl