Wild eten Gaon Etten 2014.Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok
Wild eten Gaon Etten 2014.Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok Foto:

Pop up restaurant Gaon staat in teken van wild

Winterswijk – De laatste editie van dit seizoen van Gaon etten in de Achterhoek vindt plaats op een nu nog geheime locatie in Winterswijk. Het driegangenmenu staat in deze herfstmaand uiteraard in het teken van wild eten.

Werden alle voorgaande edities van dit seizoen buiten gehouden, de laatste editie vindt op vrijdag 30 oktober aanstaande binnen plaats. Dit is dan ook het enige verschil, want het gezellige, ongedwongen eetevenement met een vleugje entertainment en een toefje achtergrondinformatie vindt wederom op een bijzondere, prachtige 'warme' locatie plaats in de Achterhoek. Wilt u weten waar die mooie plek is, reserveer dan een plek via www.gaon.nl. Twee dagen voor uw avond uit, verneemt u waar u precies moet zijn.

Tijdens een avond uit bij Gaon bent u verzekerd van een hartelijk ontvangst door vriendelijke gastheren en –vrouwen, goede Achterhoekse wijnen en bier, een voortreffelijk driegangenmenu bereidt door koks die de Achterhoekse producten een zeer warm hart toedragen. Door het veranderen van zitplaats tussen de gangen bent u verzekerd van steeds verrassende, andere gespreksonderwerpen met nieuwe disgenoten. En u wordt altijd getrakteerd op een cultureel en/of informatief entertainment. Vrijdag 30 oktober is uw laatste kans van dit jaar om dit bijzondere pop up restaurant mee te maken in de Achterhoek en kunt u wild gaon etten in Winterswijk. Mis het niet!


www.gaon.nl


Vorden 1 koploper in 2e klasse na winst in en tegen Hatert

Vorden - Afgelopen seizoen heeft Vorden 1 in het kampioensjaar in de 3e klas maar liefst 12 keer gewonnen met slechts 1 doelpunt verschil en ook dit seizoen in de 2e klasse is het na 6 wedstrijden alweer de 2e keer dat met een minimaal verschil de 3 punten toch naar Vorden gaan. Drie weken geleden was het tegen DCS 1-0 en nu in en tegen Hatert werd het 2-1.

Afgelopen zondag leek het duel heel lang in een 1-1 gelijkspel te eindigen, ondanks het feit dat Vorden met een man meer speelde doordat in de 52e minuut een speler van Hatert het veld met rood moest verlaten. Het lukte Vorden echter niet om in de resterende periode van de 2e helft deze meertal situatie om te zetten in doelrijpe kansen. Integendeel, want de vele geel-zwarte supporters langs de kant hielden zelfs een paar keer hun hart vast toen in de tegenaanvallen Hatert, vooral via de gevaarlijke linksbuiten, gevaarlijk voor het doel van Robin Verstege verscheen.

Toen in de 92e minuut Vorden een vrije trap kreeg toegewezen, had niemand in de gaten dat op dat moment ook de derde wissel plaats vond. Linksback Sam Abbink, die toch al dichtbij de dug-out stond, liep aangeslagen naar zijn zitplaats en zijn broer Bas had al warmgelopen dus deze liep direct het veld in en stiefelde zo maar richting het doel van Hatert. Nadat de vrije trap werd verlengd door Siebren Bijenhof liep Bas geheel vrij staand het 16 metergebied in en kopte keihard vanaf een meter of tien raak en zorgde met zijn eerste balcontact voor doldwaze taferelen in de hoek van het veld waar alles en iedereen van Vorden op elkaar sprong.

Wat een ontknoping van een wedstrijd die eigenlijk helemaal op slot zat, maar voor Vorden zo hoopvol begon. Want het eerste kwartier liet Vorden het beste van het spel zien en combineerde er vooral op het middenveld lustig op los. Het kwam dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong al werd de indraaiende vrije trap van Daan Horstman door een speler van Hatert gepromoveerd tot een doelpunt. Het spel van Vorden werd daarna rommeliger en vooral de één na laatste en bij vlagen ook de laatste pass van een aanval was onzuiver en zorgde zodoende voor een stroperig spelbeeld aan geel-zwarte zijde. Hatert kwam zodoende weer terug in de wedstrijd en zij maakten na 25 minuten dan ook verdiend gelijk door een prima kopbal in de verre hoek.

Na de rust kantelde het duel door een incident bij de achterlijn van Vorden. De rechterspits van Hatert kreeg in een duel op een onschuldige wijze de hand van Stefan Eggink in het gezicht en liep hierbij een bloedlip op. Omdat hier niet voor werd gefloten, reageerde de speler van Hatert furieus en liep dreigend naar Stefan Eggink toe en gaf hem een flinke duw, waarna de aanvoerder van Vorden, volgens de spelers van Hatert ietwat theatraal, naar de grond ging. Een terechte rode kaart voor de speler van Hatert, maar gezien het bloed op het gezicht van deze speler had heel Hatert het gevoel dat hun onrecht was aangedaan en het 'spel was op de wagen'.

Met 10 man ging Hatert een 'metertje extra lopen', schuwde het duel niet en probeerde op allerlei manieren, zoals tijdrekken bij doelschoppen, intimidatie richting scheidsrechter en grensrechter bij twijfelballetjes, het faken van blessures waardoor er weer tijd verloren ging, toch nog het gelijke spel uit het vuur te slepen. Lange tijd leek het Hatert te lukken om Vorden uit haar spel te halen en zodoende een punt over te houden aan deze wedstrijd, maar ze hadden even geen rekening gehouden met de gebroeders Abbink. Want tegen deze wisseltruc was Hatert niet bestand en door de rake kopbal van de geheel vrijstaande Bas Abbink ging zodoende de winst alsnog naar Vorden!

Komende zondag speelt Vorden 1 thuis tegen medekoploper SDOUC uit Ulft.