Trimclub Vorden. Foto: PR
Trimclub Vorden. Foto: PR Foto:

Trimclub Vorden al 45 jaar 'alive and kicking'

Vorden - Zaterdag 10 oktober vierde de Trimclub Vorden haar 45-jarig jubileum. Daarmee is zij één van de oudste Trimclubs van Nederland. Een 'ongeregeld zooitje' dat al 45 jaar zonder bestuur hardlopend door het leven gaat.

Begin jaren '70 van de vorige eeuw waren Trimclubs erg populair. In Vorden werd in 1970 de Trimclub Vorden opgericht. De Trimclub begon met 25 leden, zonder bestuur. De Trimclub heeft al die 45 jaren zelfs nooit een bestuur gehad! Desondanks, of misschien wel juist daarom, is de Trimclub nooit in haar bestaansrecht bedreigd. Daar kan menige organisatie anno 2015 niet aan tippen!
Enkele feiten. In de afgelopen 45 jaar zijn er ca. 300 sporters lid geweest, heeft de club meer dan tien keer de Vordense Kastelenloop georganiseerd en heel wat 'coopertesten' voor de basisscholen gehouden. Ook werd een aantal malen hardlopend het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Vorden gebracht.

Heel bijzonder is dat Jan Strijd, lid van het eerste uur, nog steeds iedere zaterdag hardloopt en geregeld de training verzorgd. Op de jubileumdag verzorgde hij dan ook de Lustrum Training. Heel spijtig is dat het andere lid van het eerste uur, Jan Bosch, afgelopen week kort voor het jubileum is overleden. Aan Jan Bosch, die jarenlang de financiën verzorgde, dankt de Trimclub ook haar bijnaam "Jan Rap". Die financiën stellen trouwens niet veel voor. Want al jaren lang is de contributie tien euro (per jaar!). En van subsidies is geen sprake.

Bijzonder is ook de leeftijdsopbouw van de groep. Het jongste lid is 52 jaar oud. Het oudste lid is 83 jaar jong. Op deze gezegende leeftijd rent dit lid Pieter Pool nog iedere zaterdag het parcours van 5 km in een tijd die voor menige "hangbankjongere" volstrekt onbereikbaar is. Het 45-jarig jubileum werd gevierd in het Klooster op de Kranenburg met een hapje en een drankje.

Bestuur benoemd
Opmerkelijk is dat er na 45 jaar eindelijk een heus bestuur is benoemd! Dat bestaat uit Han Bruggert (voorzitter) Carolien Brouwer, Paul Gorter en Carla Hartelman. Nu maar hopen dat de Trimclub mét een bestuur goed blijft (hard)lopen.

Spreekt u deze bijzondere club aan, zou u ook graag behoren tot het gezonde volksdeel van Nederland. Train dan gerust eens mee. Iedere zaterdag om 09.00 uur in het bos recht achter het voetbalveld van VV Vorden.


Halloweentocht op Landgoed 't Enzerinck

Vorden – Het is weer oktober en dat betekent dat Halloween voor de deur staat; lekker griezelen in het donker. Halloween is een feest op de avond vóór Allerheiligen en wordt met name in Amerika gevierd. Maar het doet ook steeds meer intrede in ons land, waaronder Vorden.

Op zaterdag 31 oktober wordt vanaf het Landgoed 't Enzerinck aan de Almenseweg 60 een Halloween wandel/griezeltocht gehouden voor kinderen vanaf acht jaar. De organisatie ligt in handen van Avonturijn, Beweegwijs en de gemeente Bronckhorst.

Vanaf 20.00 uur is de ontvangst met een hapje en een drankje. Een half uur later, als het goed donker is, start de eerste groep aan de uitgepaalde tocht van ruim een uur. Of en wat er staat te gebeuren is nog een beetje duister…. Het is immers wel Halloween…

Na de spannende wandeling kunnen de deelnemers op adem komen met drinken en iets lekkers. De avond eindigt rond 23.00 uur.

Kaarten en informatie
Voor kaarten en informatie kunt u terecht bij Pascal, telefonisch of via de mail.


06 – 53 61 49 85

pascal19863@hotmail.com