Jerry van de Bunt met zijn prijzen. Foto: Henk Teerink
Jerry van de Bunt met zijn prijzen. Foto: Henk Teerink Foto: Henk Teerink

Succesvolle Battle of the Nations
Hamove leden

HENGELO - Zondag 11 oktober was een unieke dag in de motorsportcarrière van Rob Hartog. De Kawasaki-coureur scoorde maar liefst vier podiumplaatsen in Assen op één dag! Hartog had zich op pole position gekwalificeerd in de ONK Supersport klasse. Tijdens de Battle of the Nations op het TT Circuit kwam Hartog ook in actie op een Superbike machine, waar hij de tweede startpositie wist te veroveren. Een knappe prestatie van de 23-jarige, aangezien het pas zijn tweede optreden was in deze klasse.

Hartog won op zondag met overmacht beide ONK Supersport wedstrijden. De coureur uit Abbekerk werd in de eerste Superbike wedstrijd tweede, achter Danny de Boer. In de tweede race pakte hij brutaal de eerste ronden de leiding, gevolgd door De Boer. Na een aantal ronden kwam De Boer aan Hartog voorbij, maar finishte met een ruime voorsprong op een tweede positie. Met deze uitslag pakte hij zijn vierde podiumplaats van de dag.

Johan Fredriks kwam uit in de Superbike-categorie. De BMW-coureur scoorde in de eerste race een zevende plaats. In de tweede race kwam Fredriks als negende over de eindstreep. Marcel Ritzer en Jurgen Banda reden op zondag twee wedstrijden in de zijspanklasse. In de eerste manche kwamen ze als achtste over de finish, nadat het duel hadden gewonnen van de combinatie Croft-Portijk.

In de tweede manche waren de rollen omgedraaid en finishten Ritzer-Banda achter de Brits-Nederlandse combinatie als negende. Jerry v.d. Bunt werd tweemaal tweede in de categorie FIM Europe Supermono Cup. De winst ging beide keren naar de Duitse rijder Lucas Wimmer. Voor de clubleden van de Hamove waren dit de laatste races van het seizoen.

Duel tussen Sociï en SHE eindigt in 'puntendeling'

Wichmond - Sociï mocht het op de eerste echt koude zondag van het seizoen thuis opnemen tegen SHE. Tegen deze ploeg speelde Sociï al vele malen en vaak was het de bovenliggende partij. De laatste tijd boekt de ploeg uit Hall evenwel goede resultaten, de Wichmonders waren dus gewaarschuwd.

Het begin van de wedstrijd was direct boeiend. SHE creëerde zich na 40 seconden al een mogelijkheid en in de tweede minuut was het Sociï dat een opgelegde niet te missen kans kreeg. Een voorzet vanaf rechts van Marco Vreeman belandde bij de tweede paal op het hoofd van Daan Loman die deze buitenkans niet leek te kunnen missen. Het tegendeel was echter waar en de kopbal ging voorlangs.

Daarna ontspon zich een duel dat redelijk gelijk opging en waarin nog maar weinig uitgespeelde kansen vielen te bekennen. Na ruim tien minuten kreeg Sociï een vrije trap te nemen op zo'n 23 meter van de goal. Gert-Jan Loman gokte het erop om de bal in één keer op het doel te schieten, in plaats daarvan belandde de bal via de muur in de tegengestelde hoek van die waarin gemikt werd. De keeper stond op het verkeerde been en moest zich gewonnen geven; 1-0. In het vervolg van de eerste helft ging het redelijk gelijk op, waarbij SHE wel aantoonde te beschikken over snelle aanvallers die het de verdediging flink lastig kunnen maken. Het meeste gevaar kwam echter uit dode spelmomenten waarbij soms op miraculeuze wijze de gelijkmaker voorkomen werd. De rust werd bereikt bij een stand van 1-0.

Sociï kan gelijkmaker niet tegenhouden

In de tweede helft bleek SHE een tactische omzetting te hebben gedaan. De trainer had er een soort van vierde spits bij gezet en de ploeg uit Hall joeg vol op de gelijkmaker. Deze hing vanaf het eerste fluitsignaal dan ook in de lucht. Vijf minuten na rust leek de gelijkmaker zich al aan te dienen toen één van de spitsen de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken. Aanvoerder Dubaern Besseling wierp zich met een uiterste inspanning voor de bal en een onvervalste ouderwetse scrimmage volgde, ook Frank Stokkink was nog eens de reddende engel met als resultaat een ongewijzigde stand. Na 55 minuten kwam SHE door op rechts en werd een bal laag voorgetrokken richting de penaltystip, daar was Rick Pellenberg om de bal te onderscheppen met een goede sliding. Bij deze actie tikte hij de bal ongelukkig tegen zijn eigen hand en de goed fluitende scheidsrechter wees resoluut naar de stip voor een penalty die onberispelijk binnen zou worden geschoten; 1-1. Sociï bereidde zich voor op een SHE dat erop en erover zou willen, maar dat verliep anders. De gasten namen gas terug en Sociï mocht ook weer spelen op hun helft. Uitgespeelde kansen werden er echter niet of nauwelijks meer gecreëerd door beide ploegen waardoor 1-1 de eindstand was. Beide ploegen konden leven met een punt waardoor enigszins aansluiting werd gehouden met de bovenste ploegen. Volgende week speelt Sociï wederom thuis, dan komt Doesburg SC op bezoek dat net als Sociï in de middenmoot bivakkeert. Deze wedstrijd begint zoals te doen gebruikelijk om 14.00 uur.

Kijk voor alle uitslagen en het programma van Sociï op de website.