Bart Oosting viel uit. Foto: Henk Teerink
Bart Oosting viel uit. Foto: Henk Teerink Foto:

ONK Enduro Bergeijk

Podiumplaatsen voor leden van VAMC de Graafschaprijders

Vorden - Afgelopen zaterdag werd in het Brabantse Bergeijk de 2e ONK enduro gereden van dit najaar. De heren en dames hadden een rijtijd van 7 uur en de meesten waren blij dat de er een ruime tankstop was om een beetje uit te kunnen rusten. Sommige rijders vonden het in Bergeijk EK waardig en ze vonden het dan ook een geweldige rit. Vooral de carrousel proef viel in goede aarde. Podiumplaatsen waren er weer weggelegd voor een aantal leden van de V.A.M.C. 'de Graafschaprijders'.

De winst in de E2 ging net als vorige week in Havelte naar Wesley Pittens. De leden van de Vordense motorclub, Erwin Plekkenpol en Bas Klein-Haneveld hadden de rollen omgedraaid ten opzichte van vorige week. Plekkenpol werd 2e achter Pittens en Klein-Haneveld eindigde als 3e. Plekkenpol was goed op dreef en wist zelfs twee proeven te winnen. Over twee weken hopen ze in Vorden Pittens te kunnen verslaan.

Clublid Mark Wassink werd evenals vorige week 2e achter winnaar Hans Vogels in de categorie E3. Succes was er ook voor Peter Bergsma en Peter Lenselink. Zij werden respectievelijk 2e en 3e in de EV40 achter Alex v.d. Broek.

Tom Berends en Mark Wichink-Kruit gingen huiswaarts met een 14e en 17e plaats in de klasse N3. Bart Oosting die vorige week nog 7e was geworden in Havelte viel dit keer uit. Bij de NV40 deed Maurice v.d. Berg het uitstekend met een 7e plaats. Vordenaar Kees Koolen, geboren in Bergeijk, reed eigenlijk een thuiswedstrijd en had het prima naar zijn zin in het Brabantse landschap.
Hij behaalde een mooi 14e positie en dat voor eigen publiek. Over 2 weken heeft hij evenals in Bergeijk weer een thuiswedstrijd, maar dan in Vorden. Marten Zilvold klasseerde zich als 12e in de NV50 klasse.


www.vamc.nl