Het was noodzaak te blijven vechten voor elk punt. Foto: PR
Het was noodzaak te blijven vechten voor elk punt. Foto: PR Foto:

De eerste 4-0 overwinning is een feit

Vorden - Op zaterdag 10 oktober speelde Dash dames 1 de tweede thuiswedstrijd. Dit keer mochten ze aantreden tegen een, wederom, onbekende tegenstander, namelijk Tornado Geesteren dames 1. Zij kwamen vorig jaar nog uit in de eerste divisie maar degradeerden.

In de eerste set begonnen de Vordense dames gretig aan de wedstrijd. De tegenpartij had een goed blok staan, waardoor de dames van Dash niet altijd in een keer konden scoren. Er was een dipje in het midden van de set, waarna de draad weer opgepakt werd. Met een 14-17 achterstand op het scorebord, kwam Carlijn Berendsen aan service, waardoor de set met 25-17 binnen gehaald kon worden.

In de tweede set gingen de dames van Dash door waar ze de eerste set gebleven waren. Door een goede servicedruk hadden ze de set onder controle. Er werd een flinke voorsprong opgebouwd, die af en toe door concentratiegebrek wat werd verkleind door de tegenstander. Hierdoor was het noodzaak om te blijven vechten voor elk punt. De tweede set werd binnengehaald met 25-20.

Ook in de derde set ging Dash voortvarend van start. De Vordense ploeg kwam in het begin van de set op een kleine voorsprong door een goede service. Naarmate de set vorderde werd het rommeliger in het veld. Er werden slordige fouten gemaakt waardoor niet gescoord werd. Tornado speelde zonder angst en verdedigde veel, hierdoor werden er aan hun zijde mooie punten gemaakt.
De dames van Dash pakten de draad weer op en er werd slim gespeeld op de mid positie. Hier had de tegenpartij geen antwoord op. Door een killblock van Gerdien Beunk en een hard gescoorde bal van Maike van Maurik werd de set binnen gehaald met 25-20.

In de vierde set kwam de Vordense ploeg snel op voorsprong. Ook in deze set kwam een dipje voor, echter een tactische time-out van de coach en slim spel op de middenpositie zorgden ervoor dat de Vordenaren de set winnend af konden sluiten. Hiermee is de eerste 4-0 overwinning een feit! Dit vierden de dames met het Vordense volkslied in sporthal 't Jebbink.

De dames van Dash spelen zaterdag 17 oktober om 17.00 uur tegen DeVolCo in Deventer.
De dames uit Vorden kunnen jullie steun en support goed gebruiken in elke uitwedstrijd, dus kom ze aanmoedigen als je kunt!