De vijfde editie Popquiz ook door Tom Blomberg. Foto: Liesbeth Spaansen
De vijfde editie Popquiz ook door Tom Blomberg. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Vorden vijf keer centrum van de popmuziek

Popquiz lustrum

VORDEN/LINDE – Op zaterdag 7 november is het weer zover. Dan is er de Popquiz van Tom Blomberg in eetcafé 't Proathuus in Vorden. Een lustrum: het is de vijfde editie.

De kandidaten kunnen zich inschrijven op 7 november vanaf 19.30 uur. Kosten voor het deelnameformulier zijn 3 euro. De avond is ingedeeld in vijf ronden. Vier ronden van tien vragen hebben allemaal een bepaald thema. Tussen de ronden door is er een ronde waarvan een deel van een platenhoes de titel en uitvoerende geraden moet worden.

De deelnemers doen altijd met een team mee. Stel zelf een team samen vanaf twee personen per team. Wie heeft de vragen allemaal goed? Die is hoogstwaarschijnlijk de winnaar van de popquiz 2015 en gaat naar huis met een dinerbon en onmetelijke eer.

Tom Blomberg was jarenlang de producer van het beroemde NOS radioprogramma 'Avondspits'. Samen met Frits Spits maakte hij ontelbare uitzendingen waar Tom verantwoordelijk was voor veel teksten over nieuwe aanstormende talenten. Zijn bron was voornamelijk de BBC.
De Engelse radio was en is nog steeds toonaangevend als het over nieuwe (pop)muziek gaat. Tom wordt ook wel de popprofessor genoemd: de Dikke Blomberg, zo is hij bekend in Nederland.

Dus wie wil de popkenner van de Achterhoek worden? Kom dan zaterdag 7 november vanaf 19.30 uur naar de Popquiz 2015 in café 't Proathuus' in Vorden, Lindeseweg 23. De quiz begint om 20.00 uur. Deze oergezellige avond duurt tot ongeveer 23.30 uur.