Burgemeester Marianne Besselink en Ria Aartsen (r), voorzitter van de Wereldwinkel Vorden, tijdens de onthulling van het nieuwe logo. Foto: PR
Burgemeester Marianne Besselink en Ria Aartsen (r), voorzitter van de Wereldwinkel Vorden, tijdens de onthulling van het nieuwe logo. Foto: PR Foto:

Burgemeester Marianne Besselink onthult logo tijdens heropening Wereldwinkel Vorden

Alle vrijwilligers zijn druk geweest met de verandering in de winkel

Vorden – Vele belangstellenden waren vandaag, vrijdagmiddag 6 november, aanwezig bij de heropening van de Wereldwinkel in Vorden aan de Kerstraat 1a. Niet alleen heeft de Wereldwinkel in Vorden een metamorfose ondergaan, ook werd vandaag om 14.00 uur het nieuwe logo aan de voorgevel van de winkel onthuld door niemand minder dan de nieuwe burgemeester Marianne Besselink.

Mevrouw Aartsen, voorzitter van de Wereldwinkel Vorden, heette alle aanwezigen aan de voorzijde van de Wereldwinkel welkom en vertelde over het doel van de Wereldwinkel en over de projecten en positieve effecten die hieruit zijn voortgevloeid. "Het doel van de Wereldwinkel is om te proberen producenten in derdewereldlanden in hun eigen onderhoud te laten voorzien. Dit doen we onder andere door de verkoop van producten." En de verkoop van deze producten is zeer divers. Van koffie uit Brazilië en Columbia, tot kleden uit Nepal en sieraden uit Afrika; het is allemaal verkrijgbaar bij de Wereldwinkel.

Daarna nam burgemeester Marianne Besselink het woord en liet haar waardering blijken voor het initiatief van de Wereldwinkel en voor de tijd en moeite die vele personen hierin steken. Alle vrijwilligers, en in veel gevallen ook de partners, hebben meegeholpen met de metamorfose van de Wereldwinkel. Voorzitter Ria Aartsen:"Alleen de vloerbedekking is gelegd, de rest is allemaal door de vrijwilligers gedaan!". De Wereldwinkel heeft een frissere uitstraling gekregen. Eén van de vrijwilligers:"Wij hebben zelf allemaal het gevoel dat de ruimte groter is geworden, puur doordat de inrichting veranderd is".

Vervolgens werd het nieuwe logo onthuld en gaf mevrouw Aartsen uitleg over de totstandkoming van het logo en de betekenis. Zo bestaat het logo uit een Wereldbol met verschillende kleuren 'poppetjes' hand in hand om de wereldbol heen. Mevrouw Aartsen licht toe:"Deze poppetjes om de wereldbol heen symboliseren de verschillende werelddelen en mensen binnen deze werelddelen, omdat wereldwijd producten bij de Wereldwinkel verkrijgbaar zijn".

Na het openingswoord was het dan eindelijk tijd voor de aanwezigen om, onder het genot van een hapje en drankje, een kijkje te nemen in de vernieuwde Wereldwinkel. De reacties op de verandering binnen de Wereldwinkel waren zeer positief. Ervaar het zelf en kom ook een kijkje nemen.