Leerlingen proberen gerechten uit om uiteindelijk te serveren aan de ouderraadsleden. Foto: PR
Leerlingen proberen gerechten uit om uiteindelijk te serveren aan de ouderraadsleden. Foto: PR Foto:

't Beeckland kookt buitenschools bij Bistro de Rotonde

Vorden - Het wordt steeds drukker in de schoolkeuken van 't Beeckland op de Nieuwstad in Vorden. Werd tot voor kort die keuken gebruikt door een gedeelte van de leerlingen in de lessen Zorg en Welzijn, nu maken alle leerlingen er gebruik van.

Door overbezetting schoolkeuken elders koken

In de onderbouw zijn ze er voor LOB (loopbaanoriëntatie) af en toe praktisch aan het werk en in de bovenbouw volgen zij voor hun beroepsgerichte vak een intersectoraal programma waarbij zij geregeld in de keuken te vinden zijn. De intersectorale lessen zijn samengesteld uit onderdelen van de voormalige afdelingen Groen, Handel en Verkoop en Zorg en Welzijn. Ook de mavo-leerlingen volgen een intersectoraal programma.

Etentje is eindopdracht van 'Restaurant'

Weliswaar minder praktisch en met een kleiner aantal uren dan de basis- en kaderberoepsgerichte leerlingen, maar bij een thema als "Restaurant" is het praktijkgebruik van een keuken toch wel een must. Aanvankelijk leek het er echter op dat door de overvolle bezetting de mavo-leerlingen niet in de schoolkeuken terecht zouden kunnen. Maar toen 't Beeckland de hulp inriep van Wendie en Thomas van Bistro de Rotonde in Vorden was het probleem snel opgelost. "Natuurlijk kunnen jullie leerlingen hier terecht, we hebben op de eerste verdieping toch een extra keuken…".

Met veel plezier hebben de leerlingen van het aanbod gebruik gemaakt. Bij de Rotonde probeerden zij gerechten uit die ze gaan gebruiken voor het diner dat ze aanbieden aan de ouderraadsleden van 't Beeckland. Het organiseren van dat etentje is de eindopdracht van hun thema "Restaurant". Nu ze in de omgeving van de Rotonde goed hebben kunnen oefenen, zal het voor de ouderraad binnenkort vast smullen worden. Langs deze weg dankt 't Beeckland de Rotonde van harte voor alle hulp op deze mooie buitenschoolse werkplek!