5e elftal van v.v. Vorden met meneer Jang van cafetaria 't Bintje. Foto: PR Foto:

Cafetaria 't Bintje sponsor van vvVorden

Vorden - De reeds als bordsponsor aan v.v. Vorden verbonden 'Cafetaria 't Bintje' heeft nu ook het 5e elftal van v.v. Vorden gesponsord en het team voorzien van nieuwe tassen. Namens de sponsorcommissie van v.v. Vorden willen wij hierbij Cafetaria 't Bintje van harte bedanken voor deze geste.

Vorden 1 verliest voor het eerst sinds anderhalf jaar een thuiswedstrijd

Vorden - 'Records zijn er om verbroken te worden'. Maar er zijn ook voorbeelden van records die in negatieve zin worden verbroken en daar hebben de voetballers van Vorden 1 sinds afgelopen zondag een voorbeeld van. Het 1e elftal was namelijk al anderhalf jaar ongeslagen en had voor het laatst op 27 april 2014 verloren van OBW met 2-3, maar afgelopen zondag kwam na 18 thuiswedstrijden een einde aan deze fraaie serie. In de topper in de 2e klasse, waar de nummer twee WAVV uit Wageningen op bezoek kwam bij de nummer vier, v.v. Vorden, verloor de ploeg van trainer Michel Feukkink met 0-1.

Op het moment dat een dergelijke statistiek in de aandacht komt, beseft een ieder weer eens goed wat voor een sterke periode het 1e elftal de laatste twee jaar door maakt. Anderhalf jaar thuis ongeslagen, 18 thuiswedstrijden zonder nederlaag en dat ook nog eens op een niveau waar nooit eerder op is gevoetbald, nl. in de top van de 3e klas en nu zelfs in de 2e klas!

De wedstrijd begon afgelopen zondag 8 november begon zoals gewend met initiatief rijk voetbal en druk naar voren. Want zoveel is na 9 wedstrijden in de 2e klas wel duidelijk, dat Vorden 1 ook in de 2e klas in staat is om in ieder geval grote gedeeltes van de wedstrijden te domineren en het initiatief wil en kan nemen. In de 15e minuut resulteerde dit al bijna tot de openingstreffer toen de mee naar voren gekomen Stefan Eggink als een 'echte spits' de bal met de rug naar het doel controleerde op de borst. Hij legde daarna de bal keurig af op de geheel vrij staande Roy Böhmer, die met een flinke uithaal via de handen van de keeper de lat teisterde. Het bleek achteraf de beste kans van de wedstrijd te zijn geweest en daarom ook jammer dat slechts een cornerbal de oogst was van deze poging. Ondanks dat Vorden 1 een licht voordeel had in de voor het algemeen op het middenveld afspelende wedstrijd, bleek al wel dat met de uitvallen WAVV over twee zeer behendige en snelle buitenspelers te beschikken. Vooral aan de rechtsbuiten had onze linksback Sam Abbink, die van nature een middenvelder/aanvaller is, de handen vol. Het was ook geen toeval dat juist deze speler, die vorige week twee keer had gescoord tegen SDOUC, constant betrokken was bij de gevaarlijke uitvallen van WAVV. Dat Vorden 1 met Sam Abbink een 'voetballende' linksback heeft, kent echter daarentegen ook weer zo zijn voordelen. Want waar een 'echte' back na een flink duel en het moment dat de keeper de aanval onderschept heeft, nog wel eens denkt 'nou, trap maar naar voren want dan kan ik weer ff op adem komen', daar biedt Sam zich al aan om de opbouw te verzorgen voordat de voorzet in de handen van de keeper verdwijnt. Voetbalgochme, inzicht en traptechniek zijn nu net van die eigenschappen die op een backplaats extra opvallen en het was dan ook in de 1e helft vaak zo dat vanaf de linkerkant het gevaar van Vorden via Sam Abbink vandaan kwam. Het resulteerde echter allemaal niet in echte doelkansen, al was 5 minuten voor rust Frank Hiddink nog dichtbij toen een aanval over links via Daan Horstman bij de spits van Vorden 1 terecht kwam. Hij had echter net een 'aanname teveel' nodig om tot een gevaarlijke doelpoging te komen en vandaar dat de inzet werd gesmoord door twee verdedigers.

Na de rust was het in het eerste kwartier ineens de voorhoede van WAVV die het verschil maakte. Daar waar bij Vorden 1 deze middag bleek dat de voorhoede met Frank Hiddink, Mike van Lingen en Daan Horstman er niet echt aan te pas kwam en in de tang zat van de ijzersterke verdediging van WAVV (slechts 7 doelpunten tegen!), was het bij WAVV tussen de 46e en 65e minuut maar liefst vier keer 'alarmfase 1'. Eerst werd een inzet van de linksbuiten van WAVV, die keeper Robin Verstege al had gepasseerd, nog net van de lijn gegleden door Bas Kortstee, maar in de 58e minuut was het alsnog raak. Balverlies net over de middenlijn van Vorden, was de oorzaak van de naar later bleek de beslissende aanval van WAVV. Door inzet, doorlopen en goed verdedigend werk leek met een sliding de poging nog net teniet gedaan te kunnen worden, maar de bal stuiterde echter precies voor de voeten van de spits van WAVV en hij kon de bal in het lege doel tikken. In de volgende 10 minuten kreeg WAVV nog twee goede kansen, maar via perfect uitkomen en via een geweldige reflex middels een 'handbal-redding' onderscheidde keeper Robin Verstege zich in positieve zin.

Vorden stond achter en aangezien op de bank wisselspeler Ate Barendsen tijdens de rust met het 'inschieten' teveel last kreeg van zijn knie, waren er niet veel alternatieven voor trainer Michel Feukkink om iets te forceren via een wissel. Spits Mike van Lingen werd gewisseld voor middenvelder Wiebe de Jong en in de laatste 10 minuten ging Vorden 1 nog '1 op 1' spelen en toog voorstopper Stefan Eggink mee naar voren en kwam Siebren Bijenhof er in als linksback ter vervanging van Sam Abbink. Door een keiharde kopbal van Stefan Eggink op de lat, na een vrije trap van Daan Horstman vanaf de linkerkant, kwam Vorden 1 nog het dichts bij de gelijkmaker, maar al met al dient geconcludeerd te worden dat de verdediging van WAVV als een huis stond. In de allerlaatste seconde mocht Daan Horstman nog een cornerbal nemen en deze scherp aangesneden bal plofte bij de tweede paal zomaar voor de voeten van twee vordenspelers, maar uit de scrimmage die hieruit ontstond kwam de verdediging van WAVV als overwinnaar uit de strijd. Toen de goed leidende scheidsrechter af floot was niet alleen de tweede nederlaag na 9 wedstrijden in de 2e klas een feit, maar kon er ook een streep onder de prachtige serie van 18 ongeslagen thuiswedstrijden gezet worden. Vorden blijft na 9 wedstrijden op de vierde plaats staan in de competitie en de serie van anderhalf jaar ongeslagen thuiswedstrijden staat natuurlijk definitief in de boeken!