150 kinderen doen mee met regiotoernooi van Dash Vorden. Foto: PR
150 kinderen doen mee met regiotoernooi van Dash Vorden. Foto: PR Foto:

Gezellige ochtend Dash volleybal CMV 1-2-3

Vorden - Afgelopen zaterdag vond er een regiotoernooi plaats in sporthal 't Jebbink georganiseerd door volleybalverening Dash, waar ongeveer 150 kinderen uit de regio aan deelnamen.

De rode gezichten van de kinderen sprak boekdelen. Ze waren erg fanatiek en wilde zeer graag punten mee naar huis nemen.De organisatie ontving complimenten hoe alles geregeld was. Dank aan alle hulpouders/vrijwilligers/sponsoren.

Dames Ratti beginnen resoluut

Ruurlo VR1 – Ratti VR1

Kranenburg - De dames van Ratti begonnen resoluut aan de wedstrijd, want al na vijf minuten waren er meerdere kansen. In de 6de minuut kon Els Berenpas de bal net binnen houden en schoot de bal naar Jessica ten Elshof, die een schot op het doel loste. Tessa Bruggink veranderde de bal net voor de keepster van richting, 0-1.

Een paar minuten later was het weer bijna raak. Marieke Tuinman liep door op de keepster, waardoor de keepster in paniek de bal in de voeten van Tessa Bruggink schoot. Tessa schoot de bal net over. Er werd goed overgespeeld met elkaar, waardoor ook vele kansen werden gecreëerd. Ruurlo kwam weinig aan de bal. Toch ging de bal er steeds niet in, ondanks alle schoten op het doel. In de 36ste minuut kreeg Esther Tuinman de bal in de voeten, zij loste een geweldig schot op het doel maar deze ging net over. Een minuut later viel het doelpunt aan de andere kant, 1-1.

Dames gaan met stand 1-1 de rust in

Ratti pakte hun eigen spel weer op, een lange pass op Els Berenpas die de bal vervolgens terug legde bij Lianne ten Have. Lianne legde de bal op haar beurt vervolgens voor, waardoor een kopkans voor Gemma Eggink werd gecreëerd. De dames gingen met een stand van 1-1 de rust in.

Na de rust moesten de dames van Ratti hetzelfde spel als in de eerste helft weer terugvinden. Na 20 minuten kwam eindelijk het tweede doelpunt. Jessica ten Elshof ontving de bal een paar meter voor de zestien meter van Laura Verstege. Jessica schoot de bal vervolgens mooi in de kruising, 1-2. In de 65ste minuut kreeg Ruurlo een corner mee, welke werd verlengd met een kopbal, maar keepster Deirde Koekenbier maakte een goede redding.

Er werd goed opgebouwd vanuit het middenveld, waardoor Gemma Eggink de bal kon kaatsten op Jessica. Jessica liep door en scoorde de 1-3. In de 87ste minuut kreeg Esther Menkveld een bal in de voeten na een pass van Els Berenpas. De bal belandde in de handen van de keepster. Een minuut later kwam er weer een kans. Dit keer voor Els Berenpas, maar ook deze bal belandde in de handen van de keepster. De eindstand bleef 1-3.

Volgende wedstrijd
Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen het damesteam van Oeken/Brummen op het programma.

Flash Vorden start seizoen sterk

Vorden - Na de onfortuinlijke degradatie uit de Hoofdklasse komt de Vordense badmintonvereniging uit in de 1e klasse van district Oost. Het team kent bijna dezelfde samenstelling als vorig seizoen. De dames zijn Vera Velhorst, Laura Hulshof en Anne van Eeuwijk en de heren zijn Chjehrando Gasper en Niels Lijftogt.

De eerste wedstrijd van het seizoen speelde Flash met 4-4 gelijk tegen de mededegradant Poona 2 uit Gaanderen. Daarna volgde een zeer goede overwinning op Poona 3 met 8-0. En afgelopen donderdag werd het Zutphense Rianto 1 ook met die cijfers naar huis gestuurd. In de enkelspelen van het niveauverschil erg groot. Chjehrando won met 21-4 en 21-8. Niels won met twee keer 21-9 en Anne met twee keer 21-8.

Vrijwel alleen maar overwinningen

Vera won de eerste set met 21-8 en de tweede met 21-13. In de dubbels ging het iets moeilijker maar de overwinning kwam nooit in gevaar. De heren wonnen hun dubbel met 21-14 en 21-9 en het damesdubbel van Vera en Laura werd met 23-21 en 21-15 gewonnen. En ook in de mixen lieten de Vordenaren het er niet op aankomen. Niels en Anne wonnen met 21-19 en 21-13 en Chjehrando en Vera wonnen met 21-12 en 21-10.

Met één respectievelijk twee wedstrijden minder gespeeld als de nummers één en twee staat Flash met maar een paar punten minder op de derde plaats. Komende donderdag moet het team naar en tegen koploper Ulft.