Gospelkoor 'Inspiration-Vorden', dirigent Piet Piersma en het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'. Foto's: PR
Gospelkoor 'Inspiration-Vorden', dirigent Piet Piersma en het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'. Foto's: PR Foto: PR, Liesbeth Spaansen

Jubilerende dirigent dirigeert het jubilerende Gospelkoor

VORDEN - Niet alleen het Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' viert dit jaar het veertigjarig jubileum, ook hun dirigent Piet Piersma doet mee. Hij viert dat hij veertig jaar als dirigent voor koren staat. Sinds 2000 is Piet Piersma uit Vorden als dirigent verbonden aan dit Gospelkoor.

Muziek maken door zelf te spelen of te zingen is een grote passie van Piet. Komende vanuit de popmuziek, waarin hij in diverse bands heeft gespeeld en gezongen, kwam hij in aanraking met de wereld van de Gospelmuziek. Na het volgen van een dirigentenopleiding heeft hij veertig jaar diverse Gospel-, gemengde- en mannenkoren mogen inspireren. Dit resulteerde in honderden optredens door het hele land, het maken van LP's, CD's en televisie- en radio-opnamen. Kenmerkend is zijn bezielende en inspirerende stijl van dirigeren.

Begonnen als Interchrist
Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' had veertig jaar geleden een andere naam, namelijk zanggroep 'Interchrist'. Na het 25 jarig jubileum in 2000 maakte het koor een nieuwe start met een nieuwe dirigent: Piet Piersma. Een nieuw repertoire, een andere naam en vele nieuwe leden. Dat viel in het begin niet mee, maar dankzij volhardende leden en een enthousiaste dirigent, is het nog steeds een fantastisch en graag gehoord koor. Het Gospelkoor bestaat uit circa veertig enthousiaste zangers en zangeressen uit Vorden en wijde omgeving. Zij zingen Gospels in de ruimste zin van het woord en hopen daarmee mensen te inspireren. Er wordt zoveel mogelijk meerstemmig gezongen, a capella of met orkestbanden. Het zijn liederen die zij met hart en ziel zingen. Regelmatig verzorgen zij optredens in zieken-, bejaarden- of verzorgingshuizen of verlenen medewerking aan vieringen in kerken of andere bijeenkomsten in de regio. Soms organiseert het koor een groter optreden of een concert. Of zo als nu, een Jubileumconcert!

Urker Mannenkoor naar Vorden
Het nog steeds in ledenaantal groeiende Gospelkoor 'Inspiration-Vorden' gaat het veertigjarig jubileum vieren. Op zaterdagavond 21 november zal er een jubileumconcert worden gegeven in de Christus Koningkerk, Het Jebbink 8 te Vorden. Naast het jubilerende Gospelkoor zal ook medewerking worden verleend door het Urker Mannenkoor 'Hallelujah'. De geschiedenis van het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' gaat terug naar 1897 en is ook vandaag nog één van de bekendste koren van Nederland. Tijdens de optredens dragen de ca. 75 zangers de mooie klederdracht van het eiland. Vanaf 1960 maakte het koor dertig langspeelplaten, waarvan er twee met goud werden bekroond, en 24 CD's. Ook werkte zij mee aan 10 DVD's. Het Urker Mannenkoor 'Halleluja' staat sinds 2003 onder leiding van Bert Moll.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor dit unieke concert is al geruime tijd in volle gang en de kaarten zijn bijna uitverkocht! De belangstelling voor dit unieke jubileumconcert is overweldigend groot. Bij Bruna-Vorden en de leden van het koor zijn nog een aantal kaarten à 12,50 in de voorverkoop te bestellen. Aan de kerkzaal zal 15,00 worden gevraagd.


Muziekvereniging Jubal gaat klassiek

BAAK - Op zondag 29 november geeft Muziekvereniging Jubal een klassiek concert in de St. Martinuskerk in Baak. Het is de eerste keer dat Jubal een geheel klassiek concert geeft. Het orkest staat onder leiding van Raymond Waanders. Aanvang 14.30 uur. Op het programma staat bijvoorbeeld 'Finlandia' van Jean Sibelius, de 'Overture tot Egmont' van Ludwig van Beethoven en 'O Mio Babbino Caro' van Giacomo Puccini.

Het opleidingsorkest treedt die middag ook op, eveneens in stijl met een knipoog naar klassiek.

Aan het concert van Jubal werkt ook mee: Grand Partita. De Facebookpagina van Jubal speelt voor het eerst een belangrijke rol bij het onder de aandacht brengen van dit concert. Hierop zijn de aankondigingposter, meer informatie en luisterfragmenten en promotiefilmpjes te zien. Jubal bestaat dit najaar 65 jaar en de vereniging heeft in verband met dit lustrum een actie: mensen die de vereniging op Facebook liken hoeven geen entree te betalen. Dit geldt natuurlijk ook voor de donateurs met hun donateurbrief. De entree deze middag is 3 euro en kinderen t/m 12 jaar gratis.


www.muziekvereniging-jubal.nl

www.facebook.com/JubalWichmondVierakker

Muziekvereniging Jubal repeteert in de St. Martinuskerk in Baak. Foto: PR