In Kranenburg werd het gezelschap door juf Monique en de kinderen welkom geheten. Foto: Jan Hendriksen
In Kranenburg werd het gezelschap door juf Monique en de kinderen welkom geheten. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Volgend jaar nieuwe lichting Zwarte Pieten naar Vorden

Pieten in opleiding studeren volgend jaar zomer af

Vorden - De groep Zwarte Pieten gaat na 5 december in Spanje het 'Zwarte Pieten Rusthuis' bevolken."Dat hebben ze wel verdiend", zo liet Sinterklaas weten nadat hij ze de Kranenburgse en de kinderen uit de aanpalende buurtschappen had uitgezwaaid. "Het is voor hoofdpiet Reinaldo (Reinier Klein Brinke vanaf 1979), Piet Jettico (Jet Hazekamp vanaf 1981), Piet Majolica (Marion Polman vanaf 1984), Piet Herbi (Herbert Rutgers vanaf 1997) en Piet Rodrigo (Rutger Wullink vanaf 2001) en mijzelf (Henk Wullink vanaf 1986) mooi geweest". Sint vervolgt: "Je moet stoppen op het hoogtepunt. Vorig jaar hebben we dit ook kenbaar gemaakt aan de commissie van de VOV die voor de organisatie van de intocht tekent. Maar de Vordense kinderen kunnen gerust zijn. Volgend jaar wordt er een nieuwe 'lichting' Zwarte Pieten naar Vorden afgevaardigd. Ze zijn nog in opleiding en slagen als een beetje meezit komende zomer voor hun diploma".

Het Vordense Sinterklaas gezelschap was uitermate goed op elkaar ingespeeld. "Een blik naar een ander en we wisten precies wat we bedoelden of wat er verwacht werd. Bij een goed team moet er onderling een hele goede klik zijn, en in onze groep, durf ik te zeggen kon dat niet beter. Logisch dan ook ons besluit om samen een punt te zetten achter deze mooie tijd. En je geeft hiermee de intochtcommissie de vrije hand om iets nieuws neer te zetten", aldus hoofdpiet Reinaldo. Wat piet Reinaldo heel leuk vond in al die 36 jaar was dat hij ouders met hun kinderen bij de intocht zag die hij jaren terug ook met hun ouders bij de intocht had gezien. "We gaan genieten van onze rust in het Zwarte Pieten Rusthuis. Vorden bedankt en tot ziens."

In het kerkdorp Kranenburg werd het gezelschap door juf Monique en de kinderen een warm welkom geheten. Foto: Jan Hendriksen